Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Novosti sa 104. sjednice Gradskog poglavarstva

Obzirom da će se odjeci globalne ekonomske krize osjetiti i na prihodima u Gradskom Proračunu, Odbor za proračun i financije koji je u subotu, 22 studenog razmotrio Prijedlog Proračuna Grada Poreča za 2009. godinu, uputio je Gradskom poglavarstvu nekoliko savjeta.

Odbor za proračun i financije predlaže da se pri izradi II.izmjena i dopuna Proračuna za 2008.godinu realno izvrši procjena prihoda od prodaje nefinancijske imovine jer nije realno očekivati povećanje realizacije navedenih prihoda do kraja tekuće godine. Među sugestijama odbora za proračun i financije stoji kako bi nadležna tijela trebala izvršiti analitičko sagledavanje sklopljenih ugovora, te obzirom na neostvarivanje prihoda od prodaje nefinancijske imovine hitno pristupiti redefiniranju vremenskih rokova plaćanja obveza i situiranja istih.

Odbor za proračun i financije je na svojoj sjednici posebno razmotrio realnost realizacije prihodovne strane Proračuna za 2009. godinu, te shodno tome Odbor u planiranju prihoda/primitaka sugerira konzervativan pristup uz primjenu načelu opreznost s obzirom na postojeću ekonomsku situaciju.

Sukladno tome, Odbor za proračun i financije je u svom zaključku naveo kako se u prvom redu trebaju pokriti rashodi koji su već dogovoreni, da se banci vrati neotplaćena glavnica kredita od 46.000.000 kn koji je služio za premošćivanje dovršetka financiranja dvorane na Žatiki.

Proračun Grada Poreča za 2009. godinu planiran je u iznosu 389 milijuna 28 tisuće kuna. Proračun za 2009. godinu je viši za 89 milijuna kuna ili 33 % u odnosu na procijenjene prihode za ovu godinu. Tijekom sjednice, član poglavarstva, Oreste Cossetto je naglasio da treba aktualizirati stanje u kojem se donosi Proračun za 2009.godinu. Prijedlog Proračuna Grada Poreča za 2009.godinu je prihvaćen te je isti upućen na razmatranje i donošenje Gradskom vijeću Grada Poreča.

Član poglavarstva, Robert Velenik je istakao kako su na natječaj Ministarstva turizma, za programe unapređenja kvalitete turističke destinacije, iz Poreča prijavljeni programi za kupnju stalaka za bicikle, nove Taxi kabine, elektromobila za dostavu u starogradskoj jezgri, te program za podizanje kvalitete plaže sve do uvale Brulo.