Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Govor gradonačelnika Edija Štifanića povodom otvorenja dvorane

Govor gradonačelnika Edija Štifanića povodom otvorenja dvorane

Povodom svečanog otvorenja nove sportske dvorane na Žatiki, jednog od poprišta svjetskog prvenstva u rukometu koje će u siječnju 2009. godine ugostiti Hrvatska pa i Poreč,gradonačelnik Edi Štifanić je kazao:

Poštovani saborski zastupnici

Poštovana potpredsjednice Vlade RH, gospodo državni tajnici

Štovani župane istarski

Oče biskupe porečki i pulski

Štovani biskupi

Poštovani predsjedniče Skupštine županije istarske

Poštovani predsjedniče našeg gradskog vijeća

Štovane vijećnice i vijećnici, članovi gradskog poglavarstva

Kolegice i kolege gradonačelnici i načelnici

Poštovani projektanti, izvođači i nadzorni inženjeri

Drage sugrađanke i sugrađani

Danas, na dan svetog Maura, zaštitnika našeg Grada, za naš se Grad ispunjava stara i davna želja, ispunjava se naš davni san - imamo svoj hram sporta, po svojoj veličini i monumentalnosti dostojnim našeg prekrasnog Grada. Konačno imamo svoju višenamjensku sportsku dvoranu, a mi smo se danas okupili kako bismo je svečano otvorili.

Najprije bih se htio zahvaliti svima koji su svojim radom i entuzijazmom doprinijeli našem zajedničkom uspjehu; prvenstveno arhitektima na čelu s profesoricom Jurković, predstavnicima izvođača, tvrtki Kamgrad na čelu s gosp. Dragutinom Kamenskim i njihovim vrijednim i kvalitetnim kooperantima te našem Mariju šefu gradilišta. Posebnu zahvalu upućujem gosp. Edu Kosu članu našeg poglavarstva, gosp. Branku Guliću glavnom nadzornom inženjeru na izgradnji dvorane te gosp. Alenu Benkoviću, direktoru gradskog poduzeća Parentium koje je nositelj investicije.

Svi Vi, poštovani prijatelji, smijete danas s opravdanim i posebnim ponosom i zadovoljstvom slaviti uspjeli završetak ovog velikog djela. Zahvaljujem Vam se u ime svih građana grada Poreča.

Treba istaći da je gradnja ovog objekta omogućena i velikim razumijevanjem Vlade RH koja nam je bez naknade ustupila zemljište u uslužno-servisnoj zoni grada Poreča, a time ćemo u konačnici osigurati financiranje projekta na čemu im iskreno zahvaljujem. No, unatoč tome, bez porasle financijske snage našeg Grada dvorana se ne bi mogla izgraditi.

Posebno se zahvaljujem našem sugrađaninu i županu, našem Ninu, bez čije potpore se u ovako velike projekte zasigurno ne bismo upuštali.

U ovakvim prilikama ne treba puno spominjati brojke. Ipak vrijedno je zapamtiti; u svega godinu dana iznikla je naša ljepotica veličine dva rukometna igrališta, brutto razvijene površine od 14.000 m2, koja za sportske priredbe može primiti 3700 gledatelja, a građevinski radovi s okolišem i kompletno ugrađenom opremom koštala je oko 117.000.000 kuna.

Ova je dvorana tek dio velikih planova za izgradnju sportskog parka Žatika koji, između ostalog, obuhvaća još i izgradnju bazena i novog nogometnog stadiona.

Uvjeren sam da će ovo impresivno zdanje postati mjesto sportskih, kulturnih i zabavnih aktivnosti jer je tako i koncipirano - uvjeren sam da će biti sastajalište građana, mjesto međusobnog druženja. Želim i nadam se da će novi prostori pridonijeti da se još više kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija održi u našem gradu. Siguran sam da će nova dvorana dati bitan doprinos da se još više naših građana identificira sa svojim gradom. I ne samo to; ova će dvorana privlačiti i ljude iz drugih mjesta i krajeva, razne sportske udruge i klubove, kulturne inicijative, umjetnici ispunjavati će je životom.

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Naša dvorana je naš zajednički uspjeh, investicija u našu bolju, ljepšu i zdraviju budućnost, ona je već sada novi simbol našeg Grada, ona je simbol naše ekonomske snage i moći.

Sa željom da svima nama ova dvorana postane središte našeg društvenog, kulturnog i sportskog života, da u njoj svi zajedno uživamo, puni optimizma i zdravog sportskog duha, želim Vam sve najbolje.

I na kraju, zaista treba biti sretan onaj koji je rođen ili ima priliku živjeti u ovom gradu.

Hvala i sretno!