Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 001 Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 002 Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 002a Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 003 Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 003a Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 004a Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 004c Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 005 Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 005b Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 005c Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 005d Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 006 Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 006a Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 006b Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 007 Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 007a Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 007b Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 008 Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 009 Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 009b Svečano otvorena porečka ljepotica - otvorenje 009e

Svečano otvorena porečka ljepotica

Sve su oči Hrvatske uprte u Poreč jer, uz onu zadarsku, danas smo otvorili još jednu u nizu novih dvorana, istaknula je izaslanica premijera Ive Sanadera, potpredsjednica Vlade te ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor na svečanom otvorenju dvorane u Poreču.

To je samo još jedan dokaz kako smo blizu svjetskom rukometnom prvenstvu te kako je Hrvatska spremna za taj veliki sportski događaj, dodala je.

Prigodnom svečanošću na blagdan sveca zaštitnika grada Poreča, Sv. Maura, otvorena je, višenamjenska sportska dvorana Žatika, jedna od dvorana u kojoj će se odigravati utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva u siječnju 2009. godine. Među brojnim gostima i uzvanicima svečanosti otvaranja nazočio je i predsjednik HRS-a Sandi Šola koji je gradonačelniku Grada Poreča čestitao te uručio prigodan poklon. .
.
Dvorana, najveća gradska investicija, s uređenjem okoliša i opremanjem, vrijedna je oko 117 milijuna kuna izgrađena je u svega godinu dana. Građevina je ukupne površine oko 14 tisuća četvornih metara i ima ukupno oko 3.700 mjesta. Na otvaranju dvorane Žatika naglasila kako je danas dan za pamćenje ne samo za Poreč nego za cijelu Istarsku županiju.


Vlada kao i drugdje nastojala pomoći gradovima koji su imali obvezu izgraditi dvoranu, a u slučaju Poreča Vlada je iskazala razumijevanje i želju da se ovom projektu pomogne. Stoga je ustupila pravo građenja na ovome zemljištu te vjerujem da će ovo biti projekt važan ne samo za Poreč već za cijelu Istru i za razvoj hrvatskog sporta te buduće sportske uspjehe, dodala je potpredsjednica Vlade RH, Jadranka Kosor, te zaključila riječima I ovaj kompleks će biti izniman poticaj za bavljenjem sportom mladih ljudi što je najbolji način za borbu protiv ovisnosti te protiv kriminala i nasilja.

Istarski župan Ivan Jakovčić kazao je kako je cijela Istra ovom dvoranom dobila dragulja arhitekture, sporta, zabave, kulture i ekonomije što će utjecati na rast i razvoj Grada Poreča u gospodarskom smislu. Podsjetio je kako se ključni trenutak zbio prije godinu i pol dana kada je Vladi ponuđen jednostavan model odnosno tzv. model javno-javno partnerstvo. Vlada je, kazao je Jakovčić, prepoznala tu ideju na način da je na ovom zemljištu, koji je bio u državnom vlasništvu, Gradu ustupila pravo građenja gdje je, kako je rekao iznikla ova porečka ljepotica.


Nema sumnje da je Poreč najdinamičniji grad u Istri, koji prednjački po mnogo čemu i on zaslužuje takvu dvoranu koja je uostalom bila potrebna cijeloj Istri - poručio je Jakovčić.
Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić izrazio je zadovoljstvo otvaranjem dvorane Žatika istaknuvši kako je gradnja ovog objekta omogućena velikim razumijevanjem Vlade koja je bez naknade ustupila Gradu zemljište u uslužno-servisnoj zoni Poreča.


Uz glavnu je i mala dvorana te prostori za ugostiteljske i klupske potrebe. Izvođač radova bio je zagrebački Kamgrad, a nositelj projekta porečko Trgovačko društvo Parentium.