Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti 2008. za Grad Poreč

Povjerenstvo „Zajedno protiv ovisnosti“ Grada Poreča i „Zdravi grad“ Poreč već tradicionalno, u Mjesecu borbe protiv ovisnosti, pripremaju i realiziraju program PLUS za zdravlje djece i mladih Grada Poreča. Kao i prethodnih godina programom se obilježava period od 15.11. do 15.12. 2008. Tako, u navedenom periodu, Program PLUS za zdravlje djece i mladih predstavlja nastavak i ujedno završnicu mnogobrojnih aktivnosti i programa koji se realiziraju tijekom čitave godine, a usmjereni su prevenciji ovisnosti i rizičnih ponašanja djece i mladih Poreča.

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, a sa željom da se u osmišljene programe aktivno uključi što veći broj građana Grada Poreča tiskan je Vodič kroz Mjesec borbe protiv ovisnosti koji usmjerava na čitav niz aktivnosti kojima su zajedničke poruke - zdrav život, suradnja, podrška, komunikacija, učenje, osnaživanje djece, mladih i važnih odrasli u njihovoj okolini te osobni rast i razvoj.

Vodič se može pronaći na svim frekventnim mjestima u gradu (škole, Zdravi grad, Dom zdravlja, apoteke..), a podijeljeni su učenicima i roditeljima u okviru škola.

Ovim putem pozivamo građane Grada Poreča da se osobno uključe u program PLUS za zdravlje djece i mladih te da prisustvuju zanimljivim predavanjima poznatih stručnjaka iz područja ovisnosti, da posjete Drvored zdravlja na gradskom trgu, sudjeluju u akciji „1000 dopisnica na 1000 adresa“, podrže inicijativu mladih u prevenciji ranog pijenja, posjete prigodne priredbe kojima je tema zdrav život i osmišljeno slobodno vrijeme djece i mladih, poprate tri emisije na Radio Centru „PET + ZA MLADE“ te druge zanimljive aktivnosti.

Navedene aktivnosti su i ove godine rezultat suradnje i projektnog partnerstva svih relevantnih institucija Grada Poreča koje se bave djecom i mladima, a uključene su u rad gradskog Povjerenstva «Zajedno protiv ovisnosti» i programe «Zdravog grada» Poreč te odražavaju sveobuhvatnu skrb za zdravlje u zajednici .

Koordinatorica „Zdravog grada“ Poreč: Predsjednica Povjerenstva „Zajedno protiv ovisnosti“:

Nataša Basanić Čuš, prof. Gordana Vorkapić Jugovac, prof.