Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
U petak svečano otvorenje višenamjenske sportske dvorane Žatika u Poreču - 004 U petak svečano otvorenje višenamjenske sportske dvorane Žatika u Poreču - 005

U petak svečano otvorenje višenamjenske sportske dvorane Žatika u Poreču

Povodom svečanog otvorenja nove sportske dvorane na Žatiki, jednog od poprišta svjetskog prvenstva u rukometu koje će u siječnju 2009. godine ugostiti Hrvatska pa i Poreč, te proslave zaštitnika grada Poreča, Svetog Maura, održana je najavna press konferencija.

Gradonačelnik grada Poreča, Edi Štifanic kazao je na samom početku kako ovogodišnja proslava sv. Maura ima dodatnu težinu jer se na području grada otvaraju dva vrijedna objekta, jedan je sportska dvorana Žatika, a drugi je supermarket Plodine. Otvorenje prodajnog centra zakazano je za 21. studenog s početkom u 9.00 sati. Nakon toga u 10.30 je predviđen dolazak izaslanstva Vlade Republike Hrvatske na čijem bi čelu trebala biti dopredsjednica vlade Jadranka Kosor s državnim tajnicima, i vjerojatno ministrima, Marinom Matulović Dropulić i Draganom Primorcem. Našu je pozivnicu dobio i predsjednik HRS-a, gospodin Sandi Šola, kao i predsjednik HOO-a, gospodin Zlatko Mateša, čije dolaske očekujemo. Sveta misa je u 11 sati u Eufrazijevoj bazilici. Potom slijedi centralni događaj - otvorenje sportske dvorane na Žatiki u 13.00 sati. Nakon kratkog kulturno-umjetničkog programa, govora gradonačelnika Grada Poreča, Župana Istarske županije i potpredsjednice Vlade, simboličnog rezanja vrpce, predviđen je obilazak dvorane. Djeca iz porečkih osnovnih škola i vrtića će tom prigodom prvi istrčati na teren i isprobati novu dvoranu.

Tehnički pregled dvorane je prošao bez primjedbi te za novi sportski objekt posjedujemo uporabnu dozvolu, kazao je gradonačelnik Štifanic. Vode se razgovori s HRS-om da naša reprezentacija odigra jednu utakmicu u Poreču, a mogućnost da se to ostvari postoji u terminu između 26. i 30. prosinca, izvijestio je gradonačelnik. Sa RK Poreč pak dogovaramo da se istarski derbi odnosno utakmica između RK Umag i RK Poreč odigra upravo u novoj dvorani kao jedna od priprema ili test utakmica kako bi se isprobali svi detalji. Na utakmici koja će se odigrati 10. prosinca 2008 pokušat ćemo napuniti dvoranu kako bismo na predstojećem svjetskom bili pravi domaćini. Gradonačelnik je pozvao sve građane grada Poreča da dođu i svojom nazočnošću uveličaju ovaj povijesni dan.

Što se ostalih događaja tiče, sedmi po redu Festival od Palente donosi neke novosti, kazao je Sergio Pavat, suradnik za gradske manifestacije. Uz Kulinarski troboj, nastup grupe Anelidi i grupe Kolaž, te u subotu humanitarni koncert za Kseniju Rajko iz Višnja na kojem će nastupiti porečki bendovi, zabava za sve posjetitelje grada je osigurana.