Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Izmjene i dopune zakona o boravišnoj pristojbi

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj pristojbi (Nar.novine 68/08) propisano je da Predstavničko tijelo JLS može na prijedlog turističkog vijeća turističke zajednice grada, općine ili mjesta odrediti za turističko mjesto različitu visinu koeficijenta boravišne pristojbe za pojedine zone.

Predstavničko tijelo može odrediti najviše tri zone unutar turističkog mjesta. Iznos koeficijenta u najnižoj zoni unutar razreda turističkog mjesta ne može biti manji od koeficijenta utvrđenog za prvi sljedeći niži razred turističkog mjesta.

Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Poreča je na temelju prijedloga udruge privatnih iznajmljivača prihvatilo prijedlog određivanja zona i koeficijenata unutar turističkog mjesta te proslijedilo Gradu Poreču na razmatranje i prihvaćanje. Razlog prijedloga je taj što način obračuna jednakog paušala za sve privatne iznajmljivače bez obzira na položaj, favorizira one koje imaju bolju poziciju i koji ostvaruju prosječno popunjenje (iznad 43 dana), a oštećuje iznajmljivače u zaleđu koji imaju manje popunjenje.

Više u dodatnom materijalu...