Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Studenti Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u upoznavanju porečkog gospodarstva

Studenti Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u upoznavanju porečkog gospodarstva Studenti Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u upoznavanju porečkog gospodarstva Studenti Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u upoznavanju porečkog gospodarstva Studenti Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u upoznavanju porečkog gospodarstva

Proteklog tjedna Grad Poreč-Parenzo je u okviru obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva ugostio studente Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”, Pula. Posjet je održan u sklopu kolegija Uvod u poduzetništvo, s ciljem stjecanja stručnih spoznaja i mogućnosti za razvoj poduzetništva.

U Velikoj vijećnici studente je uvodnim govorom pozdravio zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić, dok je pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo, nadležnog za razvoj poduzetništva, Morena Mičetić Fabić, predstavila program mjera poticanja razvoja poduzetništva u Gradu Poreču-Parenzo, kao i uspješne pokazatelje koji opravdavaju naziv „Poduzetan Poreč“. Interaktivnom edukacijom studenti su spoznali brojne nacionalne i međunarodne projekte koje Grad Poreč-Parenzo provodi kao i mogućnosti koje nudi za razvoj poduzetništva. Uspješan primjer razvoja poduzetništva predstavlja i Poduzetnički inkubator Poreč u Žbandaju, čijim su obilaskom studenti uvidjeli poduzetno okruženje za realizaciju vlastite ideje i podršku ka prvom koraku ulaska u poduzetništvo.

Nakon obilaska Poduzetničkog inkubatora Poreč, u cilju praktične spoznaje, studenti su posjetili uspješnog poduzetnika na području Grada Poreča-Parenzo - stolarski obrt Istradrvo, specijaliziran za izradu namještaja po mjeri, uređenje interijera poslovnih i stambenih prostora te obnovu ugostiteljskih objekata i hotela. Obilaskom proizvodnog pogona studenti su uvidjeli faze u procesu proizvodnje izrade visokokvalitetnog finalnog proizvoda kao temelja za uspješno pozicioniranje na tržištu i daljnji razvoj poslovanja.

Povezivanjem obrazovnog i poslovnog sektora, Grad Poreč-Parenzo, Poduzetnički inkubator Poreč d.o.o. i Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”, Pula, doprinijeli su novim spoznajama studenata cjelokupnog poduzetničkog procesa od ideje do uspješnog proizvoda ili usluge, koji su preduvjet za razvoj poduzetništva.