Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Prijem za njemačku delegaciju prijateljskog grada Poinga

Prijem za njemačku delegaciju prijateljskog grada Poinga

Delegacija bavarskog grada Poinga na čelu s gradonačelnikom Albertom Hingerlom posjetila je ovog vikenda Poreč i susrela se s predstavnicima Grada, na čelu s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem. Povod susreta između ova dva prijateljska grada bila je zajednička organizacija proslave svetkovine Dana zaštitnika grada Poreča – Sv. Maura.

Osim tradicionalnog sudjelovanja na dodjeli nagrade Sv. Mauro zaslužnoj Porečanki ili Porečanu, delegacija Poinga sudjelovat će i u svečanoj svetoj misi te procesiji ulicama grada na sam Dan zaštitnika, 21. studenog. U sklopu proslave, Grad Poreč-Parenzo i Grad Poing zajedno će otvoriti park prijateljstva na Materadi, u kojem će uz zasađene maslina, biti uređeni i stolovi, mjesto za roštilj i igrala. Gradonačelnici su izrazili zadovoljstvo što se suradnja ova dva grada uspješno nastavlja, još otkad je 2013. godine potpisan sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između gradova Poinga i Poreča s ciljem trajnog prijateljstva dva grada, a 2015. godine potpisana i Povelja o kumstvu između župe sv. Michaela u njemačkom Poingu i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču s naglaskom na svetom Mauru kao zaštitniku biskupije i grada Poreča.

Podsjetimo, član hrvatske zajednice u Poingu Ivo Sadrić bio je istaknuti inicijator ovog njemačko-hrvatskog prijateljstva, koje je danas preraslo i u kumstvo dviju župa, dok se intenzivno radi na predstavljanju destinacije Poreča u ovom dijelu Njemačke iz kojeg u Poreč tradicionalno dolazi veliki broj turista. Osim toga, Poreč s Poingom dogovara međunarodnu suradnju i na drugim razinama – razmjenama učenika, edukacijama za mlade u tvrtkama koje posluju na području Poinga, kao i donacijama potrebne opreme medicinskim i ostalim službama.

IN ITALIANO...