Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

MJESEC PODUETNIŠTVA U POREČU- Održan Informativni dan za poduzetnike

U sklopu manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, u četvrtak, 24. listopada 2019. u Poduzetničkom inkubatoru u Žbandaju održao se „Informativni dan za poduzetnike – potpore za zapošljavanje i poduzetništvo“. Informativni dan bio je namijenjen obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima i drugim zainteresiranim osobama koje žele na jednom mjestu dobiti informacije o nizu mogućnosti i potpora poduzetništvu, koje nude razne institucije.

Svoje mjere za zapošljavanje i poduzetništvo predstavile su institucije:

Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Pula koji je predstavio 9 mjera aktivne politike zapošljavanja u 2019. godini na koje se može prijaviti do 30. studenog. Predstavljene su ciljane skupine među kojima se navode:

-       osobe bez staža osiguranja prijavljene u evidenciju nezaposlenih

-       osobe sa stažem osiguranja prijavljene u evidenciju nezaposlenih

-       osobe s invaliditetom

-       hrvatski povratnici/useljenici iz hrvatskog iseljeništva

-       Potpora se može dodijeliti poslodavcima ukoliko će zapošljavanje uz potporu dovesti do neto povećanja broja zaposlenih u odnosu na prosječan broj zaposlenih unatrag 12 mjeseci

Istarska županija – Upravni odjel za gospodarstvo,  predstavila je tri mjere za gospodarstvo:

-       subvencioniranje ulaganja u informacijske i komunikacijske tehnologije

-       subvencioniranje nabave nove opreme

-       jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije.

Grad Poreč-Parenzo – Upravni odjel za opću upravu i gospodarstvo, pročelnica Morena Mičetić Fabić navela je mjere poticanja razvoja poduzetništva u Gradu Poreču-Parenzo, te program poticanja razvoja poduzetništva za 2019. godinu gdje se potpore dodjeljuju kroz sedam mjera.

Ova edukacija je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču koju ove godine po drugi puta organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada Poreča-Parenzo sudjeluju gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova.

IN ITALIANO...