Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Projekcijom filma „Glavu dole, ruke na leđa“ Poreč se pridružuje obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Projekcijom filma „Glavu dole, ruke na leđa“ Poreč se pridružuje obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara Projekcijom filma „Glavu dole, ruke na leđa“ Poreč se pridružuje obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara
Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u Hrvatskoj svake godine obilježavamo 18. studenog, a ususret ovome danu u Poreču će se u srijedu, 30. listopada 2019. s početkom u 19 sati u kino dvorani održati projekcija filma „Glavu dole, ruke na leđa“. Projekcija je besplatna, a nakon nje je organiziran razgovor sa svjedocima ratnih događanja.

Film „Glavu dole, ruke na leđa“ je dokumentarni film koji obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata, s naglaskom na sam pad grada, predaju te odvođenje hrvatskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić naglasio je kako se Poreč svake godine uključuje u obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, te da se o toj temi treba govoriti i znati, kako se više nikada i nikome ne bi ponovila. Potpredsjednica Gradskog vijeća, ujedno i organizatorica ove projekcije, Gordana Šušljik rekla je da postoji interes među građanima, posebno je su neki od njih i sami bili svjedoci događanja u Vukovaru.

- Autor filma Stipe Majić Pipe me kontaktirao i izrazio želju da se film prikaže i u Poreču, nakon što je diljem Hrvatske prikazan sedamdesetak puta. Osim filma, bit će tu i razgovora s redateljem te svjedocima ratnih događanja pa pozivamo sugrađane da se uključe . Iako je film tužnog karaktera, on ne sadrži uznemirujuće scene pa ga mogu doći pogledati i mlađi sugrađani, rekla je Šušljik i zahvalila se Pučkom otvorenom učilištu Poreč na prihvaćanju ideje i davanju podrške.

IN ITALIANO...