Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

U nedjelju međunarodni atletski polu-maraton za žene

U nedjelju 21. rujna 2008.godine u Poreču će se održati drugi međunarodni atletski polu-maraton za žene čiji je start u 11 sati na Trgu slobode.

Gradonačelnik grada Poreča, Edi Štifanic predstavnicima za medije je kazao kako podržava ovakve inicijative te se nada da će ženski polu-maraton postati konstanta u Poreču, gradu sporta. S ciljem promicanja ženske atletike, rekreativnog bavljenja trčanjem i zdravog življenja organizator, Dragan Mirosavljević iz atletskog kluba Maraton 2006, odlučio je Dan Istarske županije, 25.rujna, proslaviti upravo kraljicom svih sportova. Nakon uspješno održanog prvog međunarodnog atletskog polu-maratona za žene, organizator je, na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak 18.rujna 2008.godine,  dodao kako će upravo ovu utrku nominirati za uvrštenje u prestižni europski, a potom i svjetski atletski kalendar. Duljina staze je 21 km, a do sada je svoj dolazak potvrdilo 30 predstavnica ljepšeg spola iz Mađarske, Srbije, Crne gore, Slovenije, Hrvatske i jedna čak iz SAD-a.

Konferenciji za novinare su prisustvovale istarske atletičarke: Mirjana Kmačić Pelizzer, Senka Senković i Barbara Belušić. Sve atletičarke koje istrče utrku dobit će za nagradu majicu s logotipom utrke, startni broj, diplomu s rezultatom i praktične poklone sponzora, dok prvoplasiranu očekuje novčana nagrada u iznosu od četiri tisuće kuna. Na svečanom otvaranju utrke nastupit će Porečki delfini s početkom u 10,30 na Trgu slobode.