Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Održan prijem za talijanskog veleposlanika u Poreču - veleposlanik t1 Održan prijem za talijanskog veleposlanika u Poreču - veleposlanik t2

Održan prijem za talijanskog veleposlanika u Poreču

U petak, 12. kolovoza 2008. godine, u Maloj vijećnici Grada Poreča, održan je prijem za veleposlanika Republike Italije, Alessandra Pignatija, a u okviru njegovog službenog posjeta Talijanskoj zajednici.

U pratnji veleposlanika prijemu su nazočili Fulvio Rustico, generalni konzul Republike Italije u Rijeci, Furio Radin, predsjednik Talijanske unije, Maurizio Tremul, predsjednik Izvršnog vijeća Talijanske unije, Orietta Marot, voditeljica upravnih poslova Talijanske unije i Graziano Musizza predsjednik Zajednice talijana Poreča.

U ime Grada Poreča, delegaciju je primila dogradonačelnica Grada Poreča Nadia Štifanic Dobrilović.
Nakon što je predsjednik ZT Poreča, Graziano Musizza, zaželio dobrodošlicu, pozvao je talijanskog veleposlanika u grad Poreč na nekoliko dana jer se radi o gradu čije je znamenitosti teško pogledati u kratko vrijeme.

Mislim da je naša zajednica uvijek surađivala s Talijanskom unijom na zavidnoj razini, a učinit ćemo sve da tako bude i u budućnosti, zaključio je Musizza pozvavši veleposlanika da 21.studenog 2008.godine, na dan sv. Maura prisustvuje otvorenju dvorane Žatika, ali i slavlju kojim se tradicionalno obilježava dan zaštitnika Grada.

Za vrijeme prijema dogradonačelnica je naglasila bogatu povijest grada, multikulturalnost, multietničnost, te iznimno dobru suradnju s talijanskim gradovima gotovo na svim razinama. U Poreču se gradi dvorana u kojoj će se održati Svjetsko rukometno prvenstvo, no ona će u gradu sporta služiti brojnim sportašima i klubovima kojih na našem području ima jako veliki broj.

Veleposlanik Pignatti je pokazao veliku zahvalnost dogradonačelnici Štifanic Dobrilović koja je sažeto, ali na veoma zanimljiv način ispričala kratku priču o Poreču. Prvi sam puta u Poreču , ali moram se vratiti, sve što ste mi rekla želim vidjeti i doživjeti, zaključio je veleposlanik.