Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Novosti sa 96.sjednice Gradskog poglavarstva

U petak je održana 96. sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj se raspravljalo o 13. točaka dnevnog reda.

Kako je neophodno ući u izgradnju kružnog raskrižja Žatika, Gradonačelnik je zaključio donijeti predmetnu odluku po skraćenom postupku. Tako je na sjednici potvrđena Odluka o početku javne nabave za izgradnju navedenog raskrižja na ŽC 5002.

Odlukom o radnom vremenu prodavaonica i drugih oblika trgovina na malo na području Grada Poreča trgovci određuju radno vrijeme samostalno, uz napomenu da poslovanje započinje najranije u 6,00 sati, a završava najkasnije u 24,00 sata ukoliko nije u suprotnosti s odredbama zakona.

Odluka za prikupljanje pismenih ponuda za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta u kompleksu " Staro nogometno igralište" u Poreču. Član Gradskog poglavarstva, Oreste Cossetto je istakao kako bi otkup autorskih prava kao i točke oko isplate cijene trebalo pomno definirati, a tek potom sastaviti tekst natječaja i Ugovor. " Tekst natječaja treba koncipirat, sagledat i tek tada donijeti adekvatne odluke" kazao je član Gradskog poglavarstva Neven Staver.

Podsjetimo kako se radi o kompleksu kojeg čine stambene građevine s poslovnim prostorima različitih djelatnosti i garažnim parkirnim prostorom u dvije podzemne garaže. Stambeni fond sastavljen je od stanova površine 50, 65, 80 i 100 m2.

Na 96. sjednici gradskog poglavarstva donijeta je odluka o ponovnom raspisivanju natječaja za prodaju četiri parcele na Facinki, uz dodatnih 12 232 m2 s druge strane ceste, po cijeni od 250 eura po metru kvadratnom.

Prodaji se izlaže građevinsko zemljište u Muntižani i Jasenovici, te ono uz porečku zaobilaznicu za dvije benzinske crpke. Na sjednici Gradskog poglavarstva je odlučeno da se dvije parcele u zoni Bujići - Žbandaj prodaju Božjakovini d.d. iz Dugog sela.