Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Vikend u znaku jubilarnog, 15. izdanja Rally Poreč 2014.

Vikend u znaku jubilarnog, 15. izdanja Rally Poreč 2014.

Vikend u znaku jubilarnog, 15. izdanja Rally Poreč 2014. Vikend u znaku jubilarnog, 15. izdanja Rally Poreč 2014. Vikend u znaku jubilarnog, 15. izdanja Rally Poreč 2014.
U petak 7. studenog 2014. u 15.15 sati na porečkoj rivi ispred hotela Palazzo počelo je jubilarno izdanje „Hyundai Autokuća Košara - 15. Rally Poreč 2014.“, međunarodno natjecanje kojim će u petak i subotu 8. studenoga na području Istre završiti ovogodišnja automobilistička sezona. Organizator je Auto moto klub „Skok racing“ iz Brtonigle. Dobrodošlicu sudionicima na startnoj rampi zaželjeli u ime organizatora Edi Milokanović, predsjednik Organizacijskog odbora, u ime domaćina, Grada Poreča-Parenzo gradonačelnik Edi Štifanić, te predstavnici glavnog sponzora Hyundai Autokuće Košara, a cijeli je program vodio popularni Dražen Turina Šajeta.

Za ovogodišnji nastup prijavilo se 59 posada među kojima i veliki dio njih iz Slovenije, budući da se natjecanje uz bodovanje za Prvenstvo Hrvatske, boduje po prvi puta i za Otvoreno Prvenstvo Republike Slovenije i Kup AŠ 2005. Sudionici snage iskazuju u dvodnevnom nadmetanju ukupne duljine 348,50 kilometara. Početak je tradicionalno na kružnom brzincu u Taru, nakon čega slijede dva prologa na stazi formiranoj na velikom gradskom parkiralištu u Poreču. Subotnji dan sastoji se od osam brzinskih ispita na četiri lokacije: Žonti i Šterna u središnjoj Istri, te Flengi i Kanfanar u popodnevnom i večernjem dijelu. Servisni park se smjestio duž porečke rive, a start i cilj po prvi je puta pored hotela Palazzo, gdje je i baza organizatora, te završna podjela priznanja najboljima u subotu u 19 sati.