Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Danas se za promet otvara južni dio porečke zaobilaznice

Danas se za promet otvara južni dio porečke zaobilaznice

Danas se za promet otvara južni dio porečke zaobilaznice Danas se za promet otvara južni dio porečke zaobilaznice Danas se za promet otvara južni dio porečke zaobilaznice Danas se za promet otvara južni dio porečke zaobilaznice
Danas, u petak 7. studenog 2014. u 11 sati za sav promet otvara se novoizgrađena južna dionica zaobilaznice Grada Poreča – Parenzo. Riječ je o potpuno novoj prometnici dužine 1.650 metara koja spaja postojeći rotor u Varvarima i novoizgrađeni rotor kraj odlagališta na Košambri.

Ovo potonje kružno raskrižje ima promjer 27 metara i četiri kraka - jedan prema naselju Dračevac, drugi prema Poreču te dva na samoj zaobilaznici, u pravcu Varvari i Vrsara. U sklopu zahvata izgrađena su i sva putna prolaza „Garbina – Stancija Lindi“ i „Musalež – Grbinovica“ raspona oko pet i osam metara.

Investitor ovog zahvata su Hrvatske ceste d.o.o., a gradnja je počela krajem svibnja. Ukupna vrijednost radova je nešto manje do 20 milijuna kuna bez PDV-a, a izvođač je bilo poduzeće Cesta Pula d.o.o. uz partnera, Đusto d.o.o. iz Poreča. Nadzor je povjeren Institutu IGH iz Zagreba. Grad Poreč - Parenzo prije početka zahvata riješio je imovinsko-pravne odnose i svu potrebnu dokumentaciju.