Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Jubilarni Hyundai Autokuća 15. Rally Poreč donosi rekordan broj sudionika, u petak zatvoreno Veliko gradsko parkiralište

Jubilarni Hyundai Autokuća 15. Rally Poreč donosi rekordan broj sudionika, u petak zatvoreno Veliko gradsko parkiralište

Jubilarni Hyundai Autokuća 15. Rally Poreč donosi rekordan broj sudionika, u petak zatvoreno Veliko gradsko parkiralište Jubilarni Hyundai Autokuća 15. Rally Poreč donosi rekordan broj sudionika, u petak zatvoreno Veliko gradsko parkiralište Jubilarni Hyundai Autokuća 15. Rally Poreč donosi rekordan broj sudionika, u petak zatvoreno Veliko gradsko parkiralište Jubilarni Hyundai Autokuća 15. Rally Poreč donosi rekordan broj sudionika, u petak zatvoreno Veliko gradsko parkiralište Jubilarni Hyundai Autokuća 15. Rally Poreč donosi rekordan broj sudionika, u petak zatvoreno Veliko gradsko parkiralište
Jubilarni Hyundai Autokuća Košara 15. Rally Poreč održat će se u petak 7. i subotu 8. studenog 2014., čime zatvara ovogodišnja sezona Prvenstva Hrvatske u automobilizmu, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u srijedu 4. studenog u hotelu Palazzo, kojoj su prisustvovali Edi Milokanović iz AMK Skok Racinga, organizatora manifestacije, zamjenica gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović i Branka Košara iz spomenute autokuće. Tijekom dva oktanska dana natjecat će se 59 prijavljenih posada, gotovo duplo više od broja sudionika na prethodnim natjecanjima.

Brojci od 59 posada valja pridodati još deset atraktivnih Lancia iz grupe B, nekadašnjih atrakcija WRC-a (Lancia Stratos, Lancia Delta EVO, Lancia 037, Lancia S4). Ukupna dužina itinerera je 348 kilometara. Rally se sastoji od 11 brzinskih ispita dužine 90 kilometara koji će se u dvije etape voziti na šest različitih brzinskih ispita: Tar, Poreč, Žonti, Šterna, Kanfanar i Flengi. Boduje se za Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Slovenije i Kup AŠ2005 u Ralliju.

Rally počinje u petak u 15.15 sati u na porečkoj rivi ispred hotela Palazzo, gdje je službeni start. Na taj se način ljubiteljima oktana i građanima daje mogućnost da bodrenjem isprate svoje favorite, a gledatelje će privući i prolog koji se u večernjim satima vozi na velikom gradskom parkiralištu. Park vozača smješten je na Obali maršala Tita. Rally se nastavlja u subotu u 8.30 sati i vozi se cijelog dana, a prvo se vozilo na cilju, ispred hotela Palazzo, očekuje u 19 sati.

Kako najavljuju organizatori, teško je reći tko će konkurirati za sam vrh, no posada Juraj Šebalj i Toni Klinc (Mitsubishi lancer EVO IX, AKK Sveta Nedjelja) već su najavili da dolaze po pobjedu. Vozit će neopterećeno, jer su već osigurali titulu prvaka Hrvatske, pa se od njih očekuju vrhunske vožnje. Uz njih, za sam će vrh konkurirati i posada Szilagy/Botond. Od domaćih posada još su prijavljeni: Prodan/Draženović, Katić/Rubinić, Štoković/Štoković, Močibob/Vivoda, Kodelja/Krota, Ivančić/Matijašić, Malinarić/Šuran, Siladić/Durak, Jugovac/Milanović, Mateša/Harapin, Tomljanović/Tomašković... Milokanović je istaknuo kako je njihov tradicionalno dobar odnos zaslužan za ovako velik broj vozača, a četrdesetak prijavljenih slovenskih posada, daleko više no što ih inače vozi na slovenskim natjecanjima, potvrda je, zaključio je, da rade dobar posao.

Zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović rekla je kako je uspjeh održavati petnaest godinu ovu utrku. Dodala je kako u Poreč dolazi velik broj zaljubljenika u ovaj sport, a brojka od 59 prijavljenih dokaz je da utrku vole i posade.

Zatvaranje Velikog gradskog parkirališta

15. Rally Poreč zatvorit će Veliko gradsko parkiralište, najavljuje komunalno poduzeće Usluga, pa će tako u srijedu  5.  i  četvrtak  6. studenog, dio ovog parkirališta  prema tzv. „roza zgradi“  biti zatvoreno za korisnike.

U petak 7. studenog, zbog održavanja rallya, kompletno Veliko gradsko parkiralište bit će zatvoreno za sve korisnike, koji se mole da u navedenom periodu koriste parkiralište kod Osnovne škole, te ostala slobodna parkirališta. Sve dodatne informacije moguće je dobiti na dežurni broj telefona 091 431 0078 ili 429-234. Zahvaljujemo na razumijevanju.