Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Otvoren međunarodni festival dokumentarnog filma PorečDox

Otvoren međunarodni festival dokumentarnog filma PorečDox

Otvoren međunarodni festival dokumentarnog filma PorečDox Otvoren međunarodni festival dokumentarnog filma PorečDox Otvoren međunarodni festival dokumentarnog filma PorečDox Otvoren međunarodni festival dokumentarnog filma PorečDox Otvoren međunarodni festival dokumentarnog filma PorečDox Otvoren međunarodni festival dokumentarnog filma PorečDox
Prigodnom svečanošću u foajeu kino dvorane Pučkog otvorenog učilišta u ponedjeljak 3. studenog otvoren je četvrti PorečDox, međunarodni festival dokumentarnog filma koji će se u Poreču odvijati do subote 8. studenog. Festival se ove godine nastavlja nakon lanjske pauze, a donosi bogat i kvalitetan program. Kako je na otvaranju istaknuo izbornik festivala Đelo Hadžiselimović, riječ je o trenutno najboljim dokumentarcima domaće i svjetske produkcije, te će budući da se projekcije odvijaju na dva mjesta, u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta i Teatrinu Zajednice Talijana publici će najveći problem biti koji film odabrati.

Na otvaranju okupljenima su se obratili i ravnateljica POUP-a Sanja Radetić Fatorić, pročelnik županijskog Odjela za kulturu Vladimir Torbica, voditelj projekta Aleksandar Poropat iz POUP-a, te zamjenica gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović. Zamjenica gradonačelnika rekla je kako joj je drago što se PorečDox ponovno vratio, jer se lani vidjelo koliko je program drag Porečanima. Dodala je kako joj je drago što je program raznolik i prilogađen svim dobnim skupinama koje mogu birtati između različitih filmova čime će ovo biti zaista jedinstven tjedan u Poreču.

Prvi su dan otvorile projekcije filmova U braku sa Švicarcem  i druženje sa redateljm filma Arsenom Oremovićem, dobitnikom nagrade Srce Sarajeva, te austrijski dokumentarac Uzmimo lovu. U večernjim satima prikazani su filmovi Doktrina šoka britanskih redatelja Mata Whitecrossa i Michaela Winterbottoma, te hrvatski  film Mosor živi vječno. U 21 sat u lounge baru Cafe Del Mar hotela Palazzo otvorena je izložba radova pulskog fotografa Saše Bestulića pod nazivom Kosi hitac koja će se  moći razgledati tijekom cijelog trajanja festivala.

U utorak će gost biti Dušan Moravec, redatelj filma Damir Avdić: pravi čovjek za kapitalizam, u srijedu Irena Škorić, redateljica filma Dragi Lastane, dobitnica nagrade publike na zadnjem Zagreb DOX-u, a svake će večeri nakon projekcija biti organizirano afterparty druženje, prvog i posljednjeg dana (ponedjeljak i subota) u Cafeu Del Mar, a ostalim danima u Cafe baru Corner. Nastupit će Davorin P. iz Poreča, Tri Kralja iz Rijeke, DJ, osobna! iz Barcelone, Zlatan Zuhrić-Zuhra, Groove Cakes (Zagreb), Radio Aktiv i ABOP (Zagreb).

Pokrovitelji projekta PorečDox su Istarska županija, Grad Poreč-Parenzo i Hrvatski audio-vizualni centar, partneri su Zajednica Talijana Poreč i Cafe bar Corner, uz podršku brojnih sponzora. 

Kompletan program nalazi se na http://www.poup.hr/