Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Mogućnosti ulaganja za poljoprivrednike uz potpore iz Programa ruralnog razvoja

Mogućnosti ulaganja za poljoprivrednike uz potpore iz Programa ruralnog razvoja

Mogućnosti ulaganja za poljoprivrednike uz potpore iz Programa ruralnog razvoja bile su tema predavanja kojeg su u četvrtak, 30. listopada 2014. godine u velikoj vijećnici održali gradonačelnik Edi Štifanić i stručna savjetnica za EU integracije Ana Černjul. Prezentacijom se željelo upoznati poljoprivrednike o mogućnostima bespovratnog financiranja i ulaganja u poljoprivredna gospodarstva iz Mjera 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda, za koje se raspisivanje natječaja očekuje u prosincu ove godine.

Poljoprivrednici su tako imali prilike doznati kako će se novim natječajem sufinancirati i do 90 posto iznosa investicije u poljoprivredi. Potporama se pružaju mogućnosti ulaganja u gotovo sve – od izgradnje, dogradnje, opremanja do mehanizacije i transportnih vozila. Kriteriji za prihvatljivost ulaganja i ulagača puno su blaži nego što je to bilo u prethodnim programima, a administrativni zahtjevi nešto manji.

Gradonačelnik Edi Štifanić ovom je prilikom pozvao je poljoprivrednike na korištenje bespovratnih sredstava kako bi sektor poljoprivrede grada ostvario rast i nova zapošljavanja.  Najavio je kako će Grad Poreč-Parenzo redovito obavještavati poljoprivrednike o aktualnostima vezanim za potpore u poljoprivredi i korištenje bespovratnih sredstava.             

Više o Mjerama i sadržaj prezentacije nalaze se u prilozima.            

Dodatni materijali