Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Porečki vrtić 101 dalmatinac bogatiji za novog člana – terapijskog psa

Porečki vrtić 101 dalmatinac bogatiji za novog člana – terapijskog psa Porečki vrtić 101 dalmatinac bogatiji za novog člana – terapijskog psa Porečki vrtić 101 dalmatinac bogatiji za novog člana – terapijskog psa Porečki vrtić 101 dalmatinac bogatiji za novog člana – terapijskog psa
Porečki Dječji vrtić 101 dalmatinac od rujna 2018. provodi projekt Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt predviđa provođenje smjenskog programa rada i produljenog boravka djece u dječjem vrtiću, kraći sportski program za djecu predškolske dobi, Montessori program, program rane stimulacije osjetila-senzorna integracija te kao tek drugi vrtić u Hrvatskoj i program terapijskog psa.

Tako je DV 101 dalmatinac ove godine postao bogatiji za još jednog člana. Fancy, crna dvoipogodišnja labradorica, školovala se u zagrebačkom Centru za rehabilitaciju Silver.

- Sudjelovanje terapijskog psa upotpunjava rad s djecom s teškoćama u razvoju, ali i rad sa svom ostalom djecom kojoj treba mali poticaj ili pomoć „tete“ na četiri šape, rekla je direktorica vrtića Jasna Nujić, napomenuvši kako uključivanje terapijskog psa u svakodnevni život i postojeće rehabilitacije/terapije djeluje se na različite aspekte razvoja pojedinca – njihov senzomotorički, sociokognitivni, komunikacijski te emotivni razvoj.

Kako će i Porečani imati prilike susresti se s njom, iz vrtića naglašavaju koliko je važno znati kako se ponašati prilikom susreta s psom pomagačem – bio on terapijski, rehabilitacijski ili pas vodič:

Što ćete učiniti ako na cesti ugledate ovog super psa s posebnom oznakom!

1. NE OSUĐUJ

2. PRILAZITE OSOBI, NIKADA PSU

3. NIKADA NE DODIRUJTE PSA POMAGAČA BEZ PRETHODNOG UPITA I DOZVOLE KORISNIKA

4. SVOG PSA DRŽITE PODALJE OD PSA POMAGAČA

5. NIKADA, BAŠ NIKADA NE NUDITE HRANU PSU POMAGAČU

6. ČAK I KADA SPAVA KRAJ SVOG KORISNIKA, PAS POMAGAČ JE U RADU, NE DIRAJ!

7. OBAVIJESTITE KORISNIKA AKO VAM PAS POMAGAČ PRILAZI

8. PAS POMAGAČ BEZ NADZORA JE ZNAK DA NJEGOV KORISNIK TREBA POMOĆ

Važno je napomenuti da svi psi pomagači imaju dozvolu ulaska u sve prostore javne namjene(kao što su pošta, trgovine i državne institucije) po Zakonu o korištenju psa pomagača NN 39/19.

Projekt se u vrtiću nastavlja i idućih 18 mjeseci, tijekom kojih će djeci i roditeljima na raspolaganju biti programi i niz socijalnih usluga koje doprinose usklađivanju poslovnih i obiteljskih obveza.

IN ITALIANO...