Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

U Poreču održana napredna ISGE radionica

U četvrtak, 24. srpnja 2014. godine, u prostorijama Osnovne škole Poreč predstavnici odjela Sustavno gospodarenje energijom i ISGE sustav, Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama iz Zagreba održali su naprednu edukativnu radionicu korištenja aplikacije ISGE (Informacijski sustav za gospodarenje energijom), internetske aplikacije za nadzor i analizu potrošnje energenata i vode u zgradama javnog sektora, a koja predstavlja neizbježan alat u procesu sustavnog gospodarenja energijom.

Radionicu su organizirali Grad Poreč i gradsko poduzeće Parentium d.o.o., u suradnji s Istarskom županijom i Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama, a istoj je prisustvovalo 15-ak predstavnika gradova i općina iz Istarske županije, uključujući i Grad Poreč.  

Sama radionica predstavlja nadogradnju na, u gradu Poreču, već održane edukativne radionice vezano uz korištenje aplikacije ISGE, a koje su bile usmjerene na ciljane skupine, kao što je i tim od 16 odgovornih osoba koje se brinu o praćenju potrošnje i uvođenju mjera energetske učinkovitosti u svakodnevnoj potrošnji svih energenata i vode na ukupno 28 objekata u vlasništvu Grada Poreča.  

Navedene aktivnosti, u skladu su s Akcijskim planom energetski održivog razvoja Grada Poreča, te su direktna posljedica uključenja Grada Poreča u projekt Sustavnog gospodarenja energijom i potpisivanja Energetske povelje u mjesecu svibnju 2013. godine, a usmjerene su k ispunjavanju obaveza propisanih zakonskom regulativom RH, smjernicama iz EU direktiva, te međunarodnim protokolima i ugovorima.