Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Poduzetnički inkubator uskoro u Poreču

Poduzetnički inkubator uskoro u Poreču Poduzetnički inkubator uskoro u Poreču Poduzetnički inkubator uskoro u Poreču Poduzetnički inkubator uskoro u Poreču
Gradu Poreču - Parenzo je Ministarstvo poduzetništva dana 18.srpnja 2014.godine odobrilo bespovratna sredstva za realizaciju projekta pod nazivom Poduzetnički inkubator Poreč. Radi se o ulaganju od 880.000 kuna u zgradu Društvenog doma Žbandaj. Sufinanciranje  projekta od strane Ministarstva je 75%.  

U prostoru od 200 kvadratnih metara pored ureda za poduzetnike u ICT i kreativnim industrijama biti će opremljena zajednička multinamjenska sala za konferencije, sastanke, druženja, zatim zajednička recepcija te ured za voditelja. Primarno su svi prostori u funkciji javne poduzentičke infrastrukture, dakle stoje na raspolaganju poduzetnicima , ali će ga moći također koristiti i građani za razna događanja kao i naravno za potrebe mjesnog odbora. Uskoro će biti objavljen poziv za iskazivanje interesa budućih korisnika inkubatora.

Grad Poreč – Parezno poduzetnicima će ponuditi sljedeće:
- poslovni prostor bez naknade,
- besplatan program redovnih edukacija,
- besplatno poslovno savjetovanje,
- zajedničke administrativne usluge i usluge održavanje te zajedničku promociju.

Ovo je prvi inkubator u Poreču koji će se realizirati, ali već postoje planovi za daljnja ulaganja u javnu poduzetničku infrastrukturu kao što su poduzetnički proizvodni inkubator. Važno je istaknuti da će se ulaganjem u eksterijer i interijer zgrade, popraviti opći izgled naselja, a prisutnost oko 25 – 30 djelatnika svakako će oživiti naselje tijekom cijele godine.