Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Priopćenje povodom divljačkog napada na nizozemskog turista koji se dogodio u nedjelju, 20. srpnja

U ime svih građana Poreča i svoje osobno, najoštrije osuđujem nemili događaj koji se zbio na terasi ugostiteljskog objekta „Bijeli san“ gdje je brutalno pretučen turist, te pozivam mjerodavne da u što kraćem roku sankcioniranju počinitelje maksimalnom kaznom.

Ovim se putem u ime Grada Poreča - Parenzo i njegovih žitelja, želim ispričati gostu gosp. Rollemanu koji je pretrpio ozljede te izraziti žaljenje što je do toga došlo. Poreč je turistički grad poznat po otvorenosti i toleranciji svojih građana, a ovakav brutalan čin nanio je ogromnu štetu našem turističkom imidžu, ali i dostojanstvu naših stanovnika. 

Grad Poreč će u suradnji s našom Turističkom zajednicom pokriti  sve troškove boravka obitelji u znak naše isprike sa željom da barem djelomično ublažimo posljedice ovog nesretnog događaja.

Također, razmotriti ću mogućnost oduzimanja terase navedenom ugostiteljskom objektu čime želim poslati jasnu poruku nulte tolerancije spram ovakvog divljačkog i  neciviliziranog ponašanja. Građani, sadašnji i budući turisti moraju znati da se u Poreču mogu osjećati sigurno. Ovakvim „ugostiteljima “ u našem gradu zasigurno nije mjesto.

U današnjem telefonskom razgovoru s liječnikom koji se brine o zdravstvenom stanju gosp. Rollemana, informiram sam da su ozljede teške, ali srećom, nisu opasne po život te će se za nekoliko dana napustiti bolnicu u Rijeci.Zamolio sam liječnika da gosp. Rollemanu prenese moje želje za brzim i potpunim oporavkom. 

Gradonačelnik
Edi Štifanić