Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Sutra tiskovna konferencija povodom Europskog prvenstva u elektroničkom pikadu

Poreč je domaćin još jedne sportske manifestacije. Naime, od 14. do 20. lipnja 2014. godine u našem će se gradu održavati 19. Europsko prvenstvo u elektroničkom pikadu u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Riječ je o najvećem i najvažnijem natjecanju u kalendaru Europske pikado unije (European Dart Union), a očekuje se dolazak oko 2.500 ljudi iz 23 europske zemlje.

Povodom ove velike sportske manifestacije, sutra, 11. lipnja 2014. godine u 11.00 sati u press centru sportske dvorane Žatika, održat će se tiskovna konferencija na kojoj će sudjelovati gradonačelnik Edi Štifanić, predsjednik Hrvatskog pikado saveza i dopredsjednik Hrvatskog pikado saveza Željko Đođo.

S posebnim zanimanjem će se pratiti nastupi naših pikadista koji su među najboljima na Starom kontinentu. Naša muška reprezentacija u svojoj bogatoj kolekciji ima čak šest naslova europskih prvaka, uz još tri titule doprvaka. Posebno su uspješni u posljednjih sedam godina kada su svaki put nastupili u finalu te pritom osvojili četiri zlata i tri srebra. Uspješne su i naše djevojke koje su dva puta bile europske prvakinje, uz još tri osvojene bronce. Mušku reprezentaciju predvodi Boris Krčmar, najbolji svjetski igrač elektroničkog pikada, a u konkurenciji dama će među favoritima za osvajanje zlata biti Vlatka Lešić iz Županje, trenutačno među vodećima u ukupnom poretku Europske masters serije. Hrvatska ima i sjajne mlade igrače poput Josipa Ljubasa, svjetskog prvaka u uzrastu do 15 godina starosti iz Španjolske 2011., ili Matije Gazibare koji je na posljednja dva juniorska EP-a osvojio zlato i srebro.