Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Sezonsko zapošljavanje mladih Poreča – održan info-punkt

Sezonsko zapošljavanje mladih Poreča – održan info-punkt Sezonsko zapošljavanje mladih Poreča – održan info-punkt Sezonsko zapošljavanje mladih Poreča – održan info-punkt Sezonsko zapošljavanje mladih Poreča – održan info-punkt
U prostorima Centra za mlade Poreč u sklopu sezonskog zapošljavanja mladih, jedne od aktivnosti projekta „Festival mladih“ Povjerenstva „Zajedno protiv ovisnosti“ Grada Poreča-Parenzo, ovog je tjedna održan je info-punkt na kojem su zainteresirani mladi mogli dobiti sve potrebne informacije o raspoloživim poslovima za ovogodišnju ljetnu sezonu. Ova se aktivnost organizira već petu godinu zaredom s ciljem informiranja mladih o poslovima koji se nude ljeti te povezivanja mladih s poslodavcima u zajednici. Ovogodišnja je novost uključivanje i porečkih studenata te pokušaj proširivanja suradnje na još veći broj gospodarstvenika na području Poreča, koji već jesu ili bi mogli biti potencijalni poslodavci.

Iako je info-punkt bio organiziran za mlade koji su iskazali pisani interes, odnosno koji su ispunili obrazac na web stranici Grada Poreča-Parenzo, u Centar su stizali i zainteresirani učenici porečkih srednjih škola koji to nisu na vrijeme učinili. Tako je uz 40-ak unaprijed prijavljenih učenika i studenata, informacije o ljetnim poslovima osobno ili telefonski zatražilo njih još 20-ak. Iako je aktivnost usmjerena prema porečkim učenicima i studentima, veliki su interes iskazali i učenici iz okolnih gradova i općina. Na žalost jedan dio njih nije mogao biti uključen u ovu aktivnost zbog relativno malog broja ponuđenih radnih mjesta od strane porečkih poslodavaca, posebno za maloljetne učenike u dobi od navršene 15. do 18. godine života, koji su činili većinu zainteresiranih mladih.  

Ovime je završena prva faza aktivnosti sezonskog zapošljavanja mladih u kojoj su učenici dobili informacije o ponuđenim radnim mjestima i kontakte poslodavaca. Poslodavci će biti obaviješteni o interesu učenika i studenata za pojedine poslove te sada ostaje na samim mladima i poslodavcima da postignu dogovor. Radi unaprjeđenja procesa zatražene su povratne informacije od obiju strana, a  porečke poslodavce pozivamo da se dogodine odazovu u što većem broju, posebice s poslovima prikladnim za maloljetne učenike, dok se zainteresirane mlade upućuje da prate obavijesti na web stranici Grad Poreča-Parenzo www.porec.hr te na vrijeme iskažu pisani interes za ovu aktivnost.