Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Podignuta Plava zastava na Gradskom kupalištu

Podignuta Plava zastava na Gradskom kupalištu Podignuta Plava zastava na Gradskom kupalištu Podignuta Plava zastava na Gradskom kupalištu Podignuta Plava zastava na Gradskom kupalištu Podignuta Plava zastava na Gradskom kupalištu Podignuta Plava zastava na Gradskom kupalištu Podignuta Plava zastava na Gradskom kupalištu Podignuta Plava zastava na Gradskom kupalištu Podignuta Plava zastava na Gradskom kupalištu Podignuta Plava zastava na Gradskom kupalištu Podignuta Plava zastava na Gradskom kupalištu Podignuta Plava zastava na Gradskom kupalištu Podignuta Plava zastava na Gradskom kupalištu Podignuta Plava zastava na Gradskom kupalištu
Danas je na Gradskom kupalištu podignuta Plava zastava, a gradonačelnik Edi Štifanić istaknuo je kako se na našem području zavijorilo čak 20 zastava. Prilika je to, kazao je gradonačelnik za podsjećanje na vrijednosti za koje se zalaže Program Plava zastava, kao i za odavanje priznanja poduzećima, ustanovama, udrugama i pojedincima koji se brinu da porečke plaže iz godine u godinu uspješno ispunjavaju sve strože kriterije koje pred njih postavlja međunarodna organizacija FEE. Zahvaljujem se svima koji u tome sudjeluju i koji na taj način promoviraju naš grad, naglasio je gradonačelnik.

Podizanje plave zastave na nekoj plaži znači da je na njoj, osim čistog mora, postignut visok stupanj kvalitete usluga, sadržaja i standarda. Poreština se u Program uključila godine 1999. kada je Plava laguna prva dobila Plave zastave. Uslijedila je Anita iz Vrsara 2000. godine sa dvije Plave zastave, a nakon toga Grad Poreč sa plažom Gradsko kupalište 2002. godine, da bi se na kraju priključila i Riviera 2003. godine.

Predsjednik Udruge Lijepa naša Ante Kutle kazao je kako Plava zastava predstavlja u svijetu iznimno cijenjenu turističku oznaku koju brojni turisti uzimaju kao glavni kriterij pri odabiru svoje destinacije ljetovanja. Ona ukazuje na čiste uredne, sigurne i dobro održavane plaže i marine te predstavlja najpriznatiji model ekološkog odgoja, obrazovanja i obavještavanja javnosti te ujedinjuje turistički sektor i sektor zaštite okoliša na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Drugim gradovima Poreč i porečke plaže zaista mogu biti uzor po uređenju plaža, čistoći mora, sigurnosti, naglasio je Kutle.

Na današnjoj svečanosti prisutni su bili zaposlenici lokalnih, hoteljerskih tvrtki, predstavnici vlasti, poduzetnici te posjetitelji našeg grada. U zabavnom dijelu programa nastupili su učenici Osnovne glazbene škole „Slavko Zlatić“, Društvo naša djeca i Baredinesaurusi.

Plava zastava za plaže i marine dio je međunarodnoga ekološkog programa zaštite mora i obale čija je svrha ponajprije održivo upravljati i gospodariti morem i obalnim pojasom. Danas se na području Istarske županije podiže ukupno 24 Plave zastave za plaže i 2 za marine.