Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Održana izložba slika s radionica u sklopu projekta "Tornajmo se jeno malo"

Održana izložba slika s radionica u sklopu projekta "Tornajmo se jeno malo"
Prošlog tjedna u Osnovnoj školi Poreč uz prigodni program djece 1.c i 2.d održala se izložba slika s radionica u sklopu projekta Tornajmo se jeno malo…. Na otvorenju izložbe, prisutnima su se obratili ravnatelj Osnovne škole Poreč, Edi Zarli i zamjenica gradonačelnika Grada Poreča – Parenzo, Nadia Štifanić Dobrilović. Istaknuli su da je riječ o vrlo važnom i vrijednom projektu, još jednom u nizu onih koji teže ka davanju sve veće važnosti zavičajnoj nastavi. Zahvalili su se svim sudionicima projekta i svima onima koji su pružili pomoć u realizaciji istoga, uz želje da ovakvih projekata bude još jer je očuvanje naše materijalne i nematerijalne kulturne baštine zadatak svih nas, a to je nemoguće bez prenošenja ovakve vrste informacija prvenstveno našim učenicima.

U Osnovnoj školi Poreč voditeljice kandidiranog projekta Tornajmo se jeno malo... za koji je dobiven dio financijskih sredstava kod Zaklade za poticaj partnerstva i razvoja civilnog društva bile su učiteljice Marija Selar i Denis Mikatović, a koordinatorica Gordana Šušljik. Ostatak sredstava osigurali su roditelji. Uz pomoć dobivenih sredstava kupljena su dva projektora, fotoaparati i platna koje će koristiti za buduće iste i slične projekte. Projekt se odvijao u sklopu školskog projekta „Obitelj u školi i škola u obitelji“ koja se održava već nekoliko godina. Radionice su održane 15.05.2014. godine u dvije učionice, a roditelji su mogli birati na kojoj radionici žele sudjelovati.

Projekt je osmišljen u cilju očuvanja i njegovanja istarske kulturne nematerijalne baštine kroz uvodno predavanje gospođe Elene Uljančić Vekić iz Zavičajnog muzeja Poreštine te kroz radionice pjevanja na tanko i na debelo, izrade domaće tjestenine (fuži, pljukanci), kolača (fritule, itd.). Na radionicama su  sudjelovala djeca i roditelji.

„S obzirom na multikulturalnost našega grada željeli smo dati mogućnost svim učenicima da bolje upoznaju istarske običaje, nošnju, pjevanje i tako ih potaknuti da još više zavole svoj zavičaj bez obzira odakle im roditelji potječu“, rekle su učiteljice. Zahvalile su partnerima u projektu: tiskari „Sigra“ koja je štampala brošuru  te foto-studiu „Licul“ koji je izradio slike za izložbu. Program je počeo i završio u veselom tonu uz zakusku.