Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Olujno nevrijeme pogodilo Poreč i prouzročilo veću materijalnu štetu, nema ozlijeđenih

Olujno nevrijeme pogodilo Poreč i prouzročilo veću materijalnu štetu, nema ozlijeđenih

Olujno nevrijeme pogodilo Poreč i prouzročilo veću materijalnu štetu, nema ozlijeđenih Olujno nevrijeme pogodilo Poreč i prouzročilo veću materijalnu štetu, nema ozlijeđenih Olujno nevrijeme pogodilo Poreč i prouzročilo veću materijalnu štetu, nema ozlijeđenih Olujno nevrijeme pogodilo Poreč i prouzročilo veću materijalnu štetu, nema ozlijeđenih
Olujno nevrijeme koje se u nedjelju predvečer spustilo na Poreč i okolicu prouzročilo je veće materijalne štete, ali srećom nitko od ljudi nije ozlijeđen. Nevrijeme je najviše pogodilo centar Poreča, gdje je rušilo drveće i grane, a na nekoliko su mjesta stradali i krovovi i nadstrešnice.

 

Kako doznajemo od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Poreč, Denisa Matoševića, te su večeri imali 16 intervencija na užem području grada, najvećim dijelom zbog uklanjanja stabala koja su pala na ceste i onemogućavale promet. Vatrogasci su intervencije obavljali sve do ponoći.

 

Sa uklanjanjem stabala nastavili su djelatnici gradskog komunalnog poduzeća Usluga Poreč koji su od radnog jutra na terenu. Šteta je učinjena na gradskom groblju gdje je jedna velika grana čempresa pala i oštetila nekoliko grobova. U olujnom je naletu palo je stablo i na nadstrešnicu boćališta na Gradskom kupalištu, uz lokaciju gdje se održava Ljetni kamp i streha je polomljena. Djelatnici Usluge uklanjaju polomljeno stablo, štetu na nadstrešnici treba utvrditi, a aktivnosti Ljetnog kampa će se drugačije organizirati i premjestiti na susjednu lokaciju na Gradskom kupalištu.

 

Stradalo je i drveće u Partizanskoj ulici, u parku ispod autobusne stanice, kraj Neptunovog hrama gdje su pale grane i oštetile jedan zidić, grane su pale i u rekreacijskoj zoni, ispod hotela Zagreb , na Porto Busoli, te na mnogo drugih mjesta, a osim javnih, mnogo je stabala stradalo i u privatnim dvorištima. U dva su mjesta srušene grane prouzročile manju štetu i na automobilima.

 

Djelatnici Usluge, radne jedinice Hortikultura, uklanjaju grane prvo sa prometnica, kako bi se promet vozila i pješaka mogao nesmetano odvijati, a kako predviđaju u Usluzi sanacija štete trajat će i cijeli tjedan, a u nekim će slučajevima na uklanjanju biti potrebna i intervencija alpinista.

 

Djelatnici Usluge RJ Čistoća s čišćenjem su krenuli od ranih jutarnjih sati, a po cijelom su gradu čistili i velike količine napadalog lišća i otpada koje je nanio vjetar. Olujno nevrijeme koje se pogodilo Poreč, brzo se smirilo, a sreća u svemu je što je sve prošlo bez ozlijeđenih.

IN ITALIANO...