Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Položeni vijenci u povodu Dana antifašističke borbe

Položeni vijenci u povodu Dana antifašističke borbe

Položeni vijenci u povodu Dana antifašističke borbe
Povodom Dana obilježavanja antifašističke borbe 22. lipnja, gradonačelnik Loris Peršurić primio je danas delegaciju Udruge antifašističkih boraca Poreštine predvođenu predsjednikom Arduinom Matoševićem.

Izrazivši zadovoljstvo što uz dolazeći državni praznik antifašizma prima predstavnike porečkih antifašista, Peršurić je istaknuo da upravo Istra i Poreč vrijedno njeguju i čuvaju antifašističke vrijednosti. –Osim tradicije obilježavanja proteklih godina aktivno radimo i na obnavljanju spomenika NOB-a na području Poreča, a tako ćemo i nastaviti. U antifašističkoj borbi utemeljena je i današnja Republika Hrvatska i naša je dužnost stvarati uvjete za čuvanje sjećanja i njegovanje tradicija hrvatskog antifašizma kao civilizacijske tekovine. To je ne samo naša tekovina, već tekovina cijele Europe, rekao je Peršurić. Predsjednik Udruge Matošević zahvalio je gradonačelniku na prijemu i suradnji kako s Gradom, tako i s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Nakon prijema, Dan antifašističke borbe delegacije su obilježile na Narodnom trgu i Trgu Joakima Rakovca. Nazočni su bili gradonačelnik Peršurić, predstavnici Udruge antifašističkih boraca i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Polaganje vijenaca započelo je kod spomenika na Narodnom trgu, a potom se otišlo do Trga Joakima Rakovca gdje je također položen vijenac na spomen obilježju narodnom heroju Joakimu Rakovcu. Vijenci su položeni i na spomenicima palim borcima u Fuškulinu, Žbandaju, Novoj Vasi i Baderni.