Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Na Dan osnovne škole Finida učenici ubacivali poruke u vremensku kapsulu

Na Dan osnovne škole Finida učenici ubacivali poruke u vremensku kapsulu

Na Dan osnovne škole Finida učenici ubacivali poruke u vremensku kapsulu Na Dan osnovne škole Finida učenici ubacivali poruke u vremensku kapsulu Na Dan osnovne škole Finida učenici ubacivali poruke u vremensku kapsulu
Učenici i učitelji Osnovne škole Finida danas, 30.05.2019. prvi put su proslavili Dan škole, nakon što je ova ustanova sa preko petsto djece svečano otvorena u rujnu, za početak školske 2018./2019. godine.

 

-Prva godina je iza nas, mislim da se otvaranjem škole promijenio život u Poreču, dobili smo ono što smo dugo godina željeli i očekivali, novu školu i jednosmjensku nastavu, da djeca imaju više vremena za sebe. Vjerujem da svi koji su ušli u školu da se u njoj osjećaju dobro i imaju dobra iskustva, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić koji je sa suradnicima posjetio prigodni program škole.

 

Središnji događaj proslave Dana škole bilo je postavljanje vremenske kapsule u holu škole. Riječ je o kapsuli od pleksiglasa u koju su svi učenici, ali i učitelji, imali prilike ostaviti svoje poruke, koje će biti ponovno otvorene i pročitane tek za 25 godina. Prvi je svoju poruku ubacio gradonačelnik Peršurić, zajedno s prvašićima. Kako je rekla ravnateljica škole Suzana Poropat Božac, postavljanje kapsule ideja je koja ih prati kroz cijelu godinu.

 

- Učenici su prošli tjedan razgovarali sa svojim učiteljima i sastavljali poruke, a danas su ih na prvom školskom satu, koji je bio sat razrednika, stavili u kuverte i sada se sve one polako slijevaju u našu vremensku kapsulu. Ona je trenutno neobojana. Ali to je sljedeći korak, napravit ćemo s učiteljima likovne kulture vanjsko oblikovanje kapsule i naći joj primjereno mjesto. Veseli me razmišljanje što će se dogoditi za 25 godina, kakve će biti generacije učenika koji su stavili poruke u našu kapsulu, nadam se da će biti veseli, vedri ljudi kao što su sada, kazala je ravnateljica.

 

Osim sata razrednika, učenici su Dan škole proslavili i kulturno umjetničkim programom, sportskim susretima, podjelom priznanja učenicima koji su se natjecali na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima, njih preko stotinu, te svečanom sjednicom učiteljskog vijeća na kojoj su podijeljena priznanja učiteljima i mentorima koji su pripremali učenike za natjecanja.