Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Porečani vježbali u parkuu u sklopu projekta "Živjeti zdravo"

Porečani vježbali u parkuu u sklopu projekta "Živjeti zdravo" Porečani vježbali u parkuu u sklopu projekta "Živjeti zdravo" Porečani vježbali u parkuu u sklopu projekta "Živjeti zdravo" Porečani vježbali u parkuu u sklopu projekta "Živjeti zdravo"
U subotu, 25. svibnja 2019., povodom Svjetskog dana sporta, u Poreču je organizirano vježbanje na spravama na otvorenom pored Gradskog kupališta i mala škola nordijskog hodanja u okviru projekta „Volonteri u parku“. Putem  ovog projekta potiču se zdravi životni stilovi i navike, okupljanje i druženje kroz pokret. Okupljanje je organizirao Zdravi grad, a za stručno vođenje bili su odgovorni kineziolozi Zoran Jendrašić i Vedran Vrus.

U Poreču će u okviru projekta „živjeti zdravo“ takvih okupljanja biti još, jer brojni dokazi potvrđuju da zdravlje uvelike ovisi o kretanju te da je kretanje najbolji put za prevenciju mnogih bolesti. Baš zato, cilj ovog okupljanja bio je demonstrirati građanima kako ispravno i svrsishodno koristiti sprave na otvorenom u porečkim parkovima koji su dostupni svim građanima za razgibavanje ili jačanje pojedinih skupina mišića. Isto tako, kineziolozi su građane koji koriste štapove za nordijsko hodanje poučavali o ispravnom korištenju štapova kako bi štapovi imali svoju svrhu u rasterećivanju određenih dijelova tijela i omogućili lakše hodanje na duljim trasama.

Poreč je grad uključen u Nacionalni projekt Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Jedan od segmenata ovog projekta usmjeren je zdravlju i kretanju u okruženju zajednice, odnosno, poticanju svih građana na brigu o zdravlju te zdrave životne stilove i navike kroz pokret naziva „Volonteri u parku“.

Za Poreč projekt „Živjeti zdravo – Volonteri u parku“ koordinira Zdravi grad i kineziolozi, stalni stručni suradnici Zdravog grada, Zoran Jendrašić i Vedran Vrus.

Pozivamo vas da se uključite i u naredne aktivnosti za zdravlje kroz pokret u projektu „živjeti zdravo“.

Zdravi grad Poreč

IN ITALIANO...