Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Turistički vodiči iz Poreča, Umaga i Novigrada naučili kako voditi osobe oštećena vida

Turistički vodiči iz Poreča, Umaga i Novigrada naučili kako voditi osobe oštećena vida

Turistički vodiči iz Poreča, Umaga i Novigrada naučili kako voditi osobe oštećena vida Turistički vodiči iz Poreča, Umaga i Novigrada naučili kako voditi osobe oštećena vida Turistički vodiči iz Poreča, Umaga i Novigrada naučili kako voditi osobe oštećena vida Turistički vodiči iz Poreča, Umaga i Novigrada naučili kako voditi osobe oštećena vida Turistički vodiči iz Poreča, Umaga i Novigrada naučili kako voditi osobe oštećena vida
Jučer je, 23.05.2019. u organizaciji Grada Poreča-Parenzo održana edukacija turističkih vodiča iz Poreča i okolice o pravilnom pristupu i komunikaciji s osobama oštećena vida. Kroz višesatni program, u kojem su imali priliku u teoriji i kroz praktične vježbe doznati kako pristupiti osobama oštećena vida, na koji način ih voditi te kojim se pomagalima osobe oštećena vida koriste u svakodnevnom životu, vodio ih je stručni tim Hrvatskog saveza slijepih.

 

Između ostaloga, sudionici edukacije su kroz praktičnu vježbu ˝ulaska u tuđe cipele˝ stekli bolji uvid u potrebe i specifične okolnosti prostornog snalaženja osoba oštećena vida.

 

Provedena edukacija dio je provedbe projekta USEFALL, sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Program prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. Projekt je usmjeren povećanju dostupnosti UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine na čijem se popisu od 1997. nalazi jedan od najljepših sačuvanih spomenika umjetnosti rane bizantske umjetnosti iz 6. stoljeća - Eufrazijeva bazilika u Poreču.