Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Održan Olimpijski festival dječjih vrtića

Održan Olimpijski festival dječjih vrtića Održan Olimpijski festival dječjih vrtića Održan Olimpijski festival dječjih vrtića Održan Olimpijski festival dječjih vrtića Održan Olimpijski festival dječjih vrtića Održan Olimpijski festival dječjih vrtića Održan Olimpijski festival dječjih vrtića Održan Olimpijski festival dječjih vrtića Održan Olimpijski festival dječjih vrtića Održan Olimpijski festival dječjih vrtića Održan Olimpijski festival dječjih vrtića Održan Olimpijski festival dječjih vrtića Održan Olimpijski festival dječjih vrtića
U petak, 17. svibnja 2019. na stadionu Veli Jože u Poreču održan je 18. Olimpijski festival dječjih vrtića na kojemu je sudjelovalo tristotinjak djece iz vrtića 101 dalmatinac, Cipelići, Crvenkapica, Paperino, Radost I i Radost II iz Poreča te Morski konjić iz Tara.

Prilikom otvorenja okupljenu djecu, tete i roditelje pozdravio je gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić, koji je svima zaželio dobar provod tijekom Festivala na kojem su svi pobjednici. Dobrim željama pridružili su se i predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Alfredo Mendiković i gradska pročelnica za društvene djelatnosti Vesna Kordić.

Pod geslom „I ja ću biti olimpijac“ i ove se godine u svibnju diljem Hrvatske okuplja više od 15 tisuća mališana na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Mali sportaši na Festivalu se upoznaju sa svim sastavnicama olimpijskih igara:  mimohodom, paljenjem olimpijskog plamena, podizanjem olimpijske zastave, te sportskim nadmetanjem. Natječu se u malom nogometu, trče na 50 metara i u štafeti 4×25 metara, bacaju lopticu u dalj i skaču u dalj.

Veliki pehar ove je godine osvojio DV Crvenkapica, a pehar za Fair play otišao je u ruke DV Radost I. Kao najbolji vrtić, DV Crvenkapica osigurao je odlazak na završnicu Olimpijskog festivala Istarske županije gdje će odmjeriti snage sa najboljim vrtićima iz cijele Istre u Labinu 28. svibnja 2019.

Najvažnija poruka i svrha Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine, je da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo. HOO ovim festivalom želi dati svoj doprinos odgajanju djece putem sporta i poticanju harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

IN ITALIANO...