Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Od 22. do 26. svibnja Poreč domaćin Dance Stara – finala svjetskog prvenstva u plesu

Od 22. do 26. svibnja Poreč domaćin Dance Stara – finala svjetskog prvenstva u plesu

Od 22. do 26. svibnja Poreč domaćin Dance Stara – finala svjetskog prvenstva u plesu Od 22. do 26. svibnja Poreč domaćin Dance Stara – finala svjetskog prvenstva u plesu Od 22. do 26. svibnja Poreč domaćin Dance Stara – finala svjetskog prvenstva u plesu
Poreč će od 22. do 26. svibnja 2019., dvanaestu godinu za redom, ugostiti završnicu svjetskog plesnog natjecanja Dance Star World Final na kojem će nastupiti više od 7.000 plesača iz dvadesetak zemalja svijeta, najavili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u Turističkoj zajednici Grada Poreča direktor Nenad Velenik i glavna organizatorica Tanja Pagitz iz ESDU organizacije.

 

Održavanje ovog plesnog natjecanja u Poreču jedna je od najvažnijih turističkih promotivnih manifestacija Poreča u kojoj se natječe veliki broj plesača iz cijelog svijeta, rekao je direktor TZ-a Velenik i zahvalio se organizatorima svjetskog plesnog natjecanja za izbor Poreča, kao mjesta proglašenja najboljih plesača na svijetu. Dodao je kako je ova manifestacija sjajna aktivnost za promociju destinacije Poreča u predsezonsko vrijeme.

 

Svečano otvorenje Dance Stara održat će se u srijedu, 22. svibnja, s početkom u 20.30 sati na plaži Lotosi u Zelenoj laguni. Ulaz je samo tu večer besplatan, a sve će uveličati i vatromet. Tijekom četverodnevnog natjecanja plesača, u 11 plesnih kategorija u kojem će se natjecati plesači koji su prošli kvalifikacijske turnire koji su se održavali diljem svijeta. Nakon dvodnevnih kvalifikacija, proglašenje najboljih bit će održano na Gala večeri, ove godine po prvi puta, na pozornici podignutoj na pješčanoj plaži Lotos u Zelenoj laguni, u petak, 26. svibnja u 21.30 sati. U slučaju lošeg vremena Gala večer će se odvijati u dvorani Žatika.

 

Mladi će se plesači za vrijeme manifestacije natjecati u dvorani Intersport centra. Cijelo će natjecanje biti popraćeno nizom seminara i radionicama plesa, te zabavama za natjecatelje, DJ partyima i FreeAllstyle Challengom. Glavni sudac ove godine je Jed Florano iz SAD-a, član svjetski poznate grupe Kinjas, a među sucima i predavačima bit će Zoltan Katona, Željko Božić, Philida Le-Roux- Liebenberg, Sten Kutih, Murray Grant, poznata balerina i glumica Almira Osmanović, Miloš Isailović, najnagrađivaniji koreograf na Balkanu i poznati ruski baletan Anton Bogov te slovenski plesač Matic Zadravec. Florano i Bogov će ujedno otplesati solo točke na otvorenju.

 

Pagitz je rekla kako će dan nakon Gala večeri na plaži biti organizirano druženje mladih iz cijeloga svijeta uz ples, te pozvala sve da im se pridruže.