Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović otvorila 13. Olimpijski festival dječjih vrtića

Zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović otvorila 13. Olimpijski festival dječjih vrtića Zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović otvorila 13. Olimpijski festival dječjih vrtića Zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović otvorila 13. Olimpijski festival dječjih vrtića Zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović otvorila 13. Olimpijski festival dječjih vrtića
Olimpijski festival dječjih vrtića Poreča, Radost I i II, Paperino, Crvenkapica i 101 dalmatinac otvorila je službeno, na stadionu SRC Veli Jože u Poreču zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović. U svom je obraćanju puno uspjeha poželjela malim natjecateljima te pohvalila tete i djecu koja se tijekom cijele godine pripremaju za njihov najvažniji sportski događaj.  

Dječja olimpijada je dokaz da se već u predškolskom uzrastu mogu provoditi natjecanja ako se djecu kvalitetno pripremi da prepoznaju i uvažavaju svoje potencijale. Upućivanje djeteta u sport i razvijanje sportskih sklonosti, razvijanje dječje kreativnosti i samoinicijative, suradnje s drugima i učenju poštovanja temeljnih vrijednosti olimpizma kao što su fair play, solidarnost, uvažavanje drugih, timski rad, samopoštovanje i odbacivanje nasilja temeljne su odrednice Olimpijskog festivala dječjih vrtića, a čiji broj sudionika raste iz godinu u godinu.

Olimpijada je otvorena defileom svih ekipa, te podizanjem zastave. Djeca su se potom rasporedila na borilišta kako bi odmjerili svoje snage u sportovima, trčanju na 50 metara, štafeti, skoku u dalj, bacanju loptice, malom nogometu.

Podsjetimo kako je nacionalni projekt afirmacije olimpijskih načela kod najmlađih - Olimpijski festival dječjih vrtića Hrvatske - Hrvatski olimpijski odbor pokrenuo 2002. godine, pod geslom „Što se nauči u djetinjstvu nikad se ne zaboravlja“. Od  2007. godine provodi se uz slogan „I ja ću biti olimpijac“ i godišnje okupi više od 15 tisuća djece predškolske dobi.