Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Poziv - Izrada Programa za mlade Poreča-Parenzo, javna tribina u petak, 9.svibnja

Javna rasprava o prvom strateškom dokumentu za mlade Poreča „Program za mlade Poreča-Parenzo“, održati će se na Dan Europe, u petak, 9. svibnja 2014. godine u 12.00 sati u prostoru Centra za mlade Poreč, Narodni trg 1, Poreč.

Program za mlade Poreča-Parenzo omogućit će mladima Poreča da se aktivno uključe i sudjeluju u edukacijama namijenjenim mladima, projektima i konferencijama, a što je najvažnije smjestit će Poreč u centar regionalnog kongresnog turizma za mlade.
Izradom Programa za mlade, po mjeri mladih, stvorit će se mogućnosti za konkretno djelovanje mladih, kao i kriteriji za financiranje iz javnih prihoda i sredstava iz EU. Nakon izrade Programa, mladi će sudjelovati u izradi Akcijskog ili provedbenog plana u kojem će biti sadržane konkretne aktivnosti kojima će se realizirati mjere za unaprjeđenje života mladih Poreča.

Obilježavanjem Dana Europe na ovakav način, odnosno radno, Poreč se aktivno uključuje u procese razvoja demokracije na lokalnoj i međunarodnoj razini. Glavna tema javne rasprave su mladi Poreča. Ova rasprava je faza u procesu provedbe strukturiranog dijaloga s mladima, kojom se želi uključiti mlade u procese političkog i demokratskog odlučivanja. Stoga, pozivamo sve mlade, predstavnike svih sektora koji mogu unaprijediti život mladih u Poreču, od ustanova do drugih javnih tijela, članove predstavničkih  i političkih tijela grada, kao i predstavnike privatnog sektora, tvrtke i obrtnike da se odazovu ovom pozivu i na taj način doprinesu raspravi. Bez njihovog doprinosa položaj mladih u Poreču se ne može unaprijediti.

Predviđeno vrijeme trajanja rasprave je do 16,00 sati.