Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Otvoren Centar za mlade u Kulturnom centru Poreč

Otvoren Centar za mlade u Kulturnom centru Poreč Otvoren Centar za mlade u Kulturnom centru Poreč Otvoren Centar za mlade u Kulturnom centru Poreč Otvoren Centar za mlade u Kulturnom centru Poreč Otvoren Centar za mlade u Kulturnom centru Poreč Otvoren Centar za mlade u Kulturnom centru Poreč Otvoren Centar za mlade u Kulturnom centru Poreč Otvoren Centar za mlade u Kulturnom centru Poreč Otvoren Centar za mlade u Kulturnom centru Poreč Otvoren Centar za mlade u Kulturnom centru Poreč
Jučer je otvoren Centar za mlade u Kulturnom Centru Poreč. Svečano su ga otvorili gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo Edi Štifanić, župan Istarske županije Valter Flego i ravnateljica POUP-a Sanja Radetić Fatorić.

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić kazao je kako je Centar za mlade veliki iskorak prema sudjelovanju mladih u javnom životu grada Poreča kao i osnaživanju komunikacije između udruga i institucija. Kroz rad u Centru za mlade, povećat će se stupanj aktivnog sudjelovanja mladih u civilnom društvu, potaknuti i osnažiti mlade ljude da slijede svoje talente, ideje i sposobnosti.

Župan Flego tom je prigodom istaknuo kako je ulaganje u mlade najisplativija investicija te da su sredstva u Centar, krizi unatoč, pametno uložena. „Siguran sam da će ovaj prostor biti izvorište ideja, kreativnosti, sukoba mišljenja, ali jednako tako i fizičke povezanosti mladih i svih onih koji se tako osjećaju“, zaključio je župan  Flego.

Prisutnima se na talijanskom obratila zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović poručivši mladima da su dobili mjesto gdje mogu kreirati, stvarati, mjesto gdje mogu razmijeniti ideje na konstruktivan način, gdje mogu organizirati radionice, predavanja, video projekcije i izložbe, mjesto gdje se kao protagonisti najbolje mogu izraziti svoj ??identitet.

Gradonačelnik Edi Štifanić uručio je priznanja za izuzetna postignuća filma „Ekvinocij“ koji je nastao u okviru Povjerenstva zajedno protiv ovisnosti Grada Poreča i koji je postigao izuzetno velike uspjehe na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Priznanja Grada Poreča dobili su Mladen Đaković koji je u okviru Udruge UM SAVE snimio film, psihologinja Vilma Bednar, Venera Čočaj, Danijela Ljubičić, Andrea Matukina, Ilenia Bajkin, Kristijan Dovecki, Manuel Paljuh, Marin Jakovčić.  

Na 200 kvadratnih metara smještene su dvije glavne prostorije i jedna manja koja će služiti za snimanje te dva sanitarna čvora. Dio prostora predviđen je za radionice, predavanja, video projekcije, izložbe. Prostorom je namijenjen mladima i njime će upravljati mladi. Svi sadržaji koji će se u njemu provoditi kreirat će Mladi za mlade. 09. svibnja biti će održana Javna rasprava o prvom strateškom dokumentu za mlade naziva Program za mlade Grada Poreča. Specifičnost porečke strategije za mlade je da je ona u cijelosti usklađena sa Europskim strateškim dokumentima koji se odnose na mlade odnosno njezina prioritetna područja u cijelosti prate prioritetna područja Europskih dokumenata koji se odnose na mlade. U umjetničkom dijelu programa nastupili su Gudački orkestar Osnovne glazbene škole Slavko Zlatić pod ravnanjem profesorice Sanje Pančevski i harmonikašica Monika Popović.  

Od 19.00 do 21.00 sat bio je organiziran večernji program za mlade.    

Donosimo vam govor gradonačelnika i zamjenice gradonačelnika u cijelosti.