Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Održan radni sastanak na temu Dana zaštitnika grada Poreča svetog Maura

Održan radni sastanak na temu Dana zaštitnika grada Poreča svetog Maura

Gradonačelnik Edi Štifanić i suradnici Damir Miloš i Daniel Šaškin, susreli su se danas sa biskupom Porečko i pulske biskupije Draženom Kutlešom i porečkim župnikom Rikardom Lkekajem u vezi dogovora za organizaciju svetog Maura, Dana zaštitnika grada Poreča, odnosno da zaživi procesija koja je nekada bila glavni događaj blagdana svetog Mauro. Razgovaralo se i o mogućnosti da program oko obilježavanja svetog Maura traje nekoliko dana te da se obogati kulturnim, obrazovnim i zabavnim sadržajem.

Gradonačelnik Edi Štifanić istaknuo je da bi svakako trebala zaživjeti procesija te kako se u realizaciju i osmišljavanje treba krenuti što prije. Na gradonačelnika se nadovezao Daniel Šaškin, kazavši da se Dan zaštitnika svetog Maura treba podići na jedan viši nivo jer on je ipak jedan od najstarijih svetaca na ovom području.
Damir Miloš predložio je da se osnuje odbor u kojem će biti ljudi iz gradskih odbora i biskupije koji bi radili samo na toj manifestaciji.

Biskup i gradonačelnik sa svime su se složili i zaključili da će se njihovi budući susreti organizirati redovito kako bi suradnja između Grada i Biskupije i dalje bila produktivna, a rezultat te suradnje bit će ostvarenje brojnih projekata pa tako i oživljavanje Dana zaštitnika grada Poreča svetog Maura.