Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Održana radionica „Priprema EU projekata“

Održana radionica „Priprema EU projekata“

Dva dana trajala je radionica za poduzetnike „Priprema EU projekata“. Kao i prijašnje radionice i ova je pokazala veliku zainteresiranost. Tridesetak poduzetnika i zaposlenika u privatnom sektoru s područja grada Poreča i okolice sudjelovalo je na radionici na kojoj su bili detaljno informirani o mogućnostima za financiranje EU fondova te saznali i naučili kako se izrađuju projekti.

Uz to saznali su nešto više o funkcioniranju sustava EU fondova u Hrvatskoj i o tome kako će funkcionirati sustav u strukturnim fondovima u uvjetima članstva u EU, o metodama upravljanja projektnim ciklusom, razumijevanju logičke matrice, savladavanju izrade projektne aplikacije te izradi detaljnog proračuna projekta.

Radionica je bila besplatna, a  vodila ju je Ana Fresl, konzultantica tvrtke PJR konzalting d.o.o. Ovu je radionicu organizirala Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o. u suradnji s Istarskom županijom, Ministarstvom poduzetništva i obrta i Gradom Porečom – Parenzom.  

Naime, slične radionice u organizaciji IDA-e do sada su se većinom održavale u Puli.   S ciljem da porečkim poduzetnicima olakša sudjelovanje, Grad je dao inicijativu i pružio organizacijsku podršku da se ova radionica održi u Poreču.  Tema radionice izabrana je temeljem ispitivanja potreba porečkih poduzetnika od strane Grada. Riječ je o vrlo aktualnoj temi jer se danas od poduzetnika očekuje da prijavljuju svoje projekte na EU i druge natječaje. U tome će im Grad također pomoći kroz jednu od mjera poticanja poduzetništva iz Javnog poziva koji je objavljen 20. veljače na internet stranici Grada.