Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

7. tjedan psihologije u Poreču

U Hrvatskoj se obilježava 7. tjedan psihologije u periodu od 17.-23.2.2014. Cilj tjedna psihologije je posao psihologa učiniti još bližim građanima , učiniti ga vidljivijim, pokazati kako psiholozi u svojim zajednicama mogu biti u funkciji građana i kako mogu doprinositi većoj kvaliteti života svih građana u zajednici.

7. Tjedan psihologije i ove godine se obilježava diljem RH i u Poreču. Psiholozi okupljeni oko projekta Zdravi grad Poreč ali i u odgojno obrazovnim ustanovama Poreča  veću su godinama na specifičan način u  funkciji podrške mentalnom zdravlju građana našeg grada, sigurnosti i stabilnosti građana Poreča i Poreštine i to na razne načine: radom u gradskom Savjetovalištu za djecu, mlade, brak  i obitelj Zdravog grada, organizacijom predavanja, radionica, okruglih stolova, zaštitnih preventivnih programa za djecu, mlade, roditelje i čitave obitelji, edukacijom građana putem medija i stručnih tekstova te na razne druge načine. Psiholozi Poreča doprinijeli su ukupnoj razini svijesti  građana o važnosti brige za  osobnu sreću, psihičku stabilnost i zdravlje, za emocionalnu stabilnost, zdrav rast i razvoj  vlastite djece, pokazali da postoje stručnjaci koji pomažu građanima u lakšem suočavanju sa stresom i životnim teškoćama te da su životni problemi prolazni i lakše prebrodivi uz pomoć stručnjaka. Porečki psiholozi realiziraju niz zaštitnih preventivnih programa za siguran i zdrav rast i razvoj djece našeg grada te osiguravaju podršku starijima, bolesnima, osobama s invaliditetom.

I ove godine psiholozi Poreča će se prigodnim stručnim tekstovima u pisanim medijima, radio emisijama i predavanjima obratiti građanima i obilježiti tjedan psihologije.

Zdravi grad Poreč

Ovdje pogledajte aktivnosti.

Dodatni materijali