Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Započelo s radom novo Vijeće za socijalnu politiku Grada Poreča - Parenzo - vijece 01 Započelo s radom novo Vijeće za socijalnu politiku Grada Poreča - Parenzo - vijece 02

Započelo s radom novo Vijeće za socijalnu politiku Grada Poreča - Parenzo

Grad Poreč njegujući socijalni razvoj zajednice i socijalnu osjetljivost usmjerenu svim građanima u potrebi, među ostalim, osniva Vijeće za socijalnu politiku Grada Poreča koje zacrtava smjernice socijalnog razvoja našeg grada.  Zamjenica gradonačelnika i predsjednica Vijeća, Nataša Basanić Čuš, sazvala je novo Vijeće za socijalnu politiku 6. veljače 2014. te sve članove pozvala na suradnju, međusobnu povezanost  te maksimalnu predanost i aktivnost iz okvira vlastitih ustanova/organizacija koje mogu osiguravati nad standard socijalne zaštite građanima Poreča u odnosu na skromna nacionalna socijalna prava. 

Ovo vijeće je stručno savjetodavno tijelo Grada Poreča sastavljeno od predstavnika struke iz  organizacija sa područja grada koje na razne načine sudjeluju u socijalnoj zaštiti građana Poreča. Uloga članova vijeća je međusobno povezivanje u neposrednom radu , stvaranje socijalne mreže podrške u zajednici , utvrđivanje prioriteta socijalnog razvoja i programa koji čine nad standard socijalne zaštite građana Poreča. Vijeće radi temeljem praćenja lokalnih pokazatelja u zajednici, povezivanja s timovima Istarske županije, praćenjem nacionalnih i EU strategija socijalnog razvoja. Uloga Vijeća za socijalnu politiku je i neprestano  jačanje lokalnog senzibiliteta za prepoznavanje najranjivijih skupina građana u zajednici te podizanje svijesti o značaju socijalne solidarnosti zajednice u odnosu na svoje građane.

Kako su prioriteti socijalnog razvoja bazirani na socijalnim potrebama nekog okruženja uglavnom postojana kategorija tako će zadatak novog Vijeća za socijalnu politiku biti nadopuna postojećih prioriteta socijalnog razvoja Poreča  u vidu prepoznavanja novih kategorija ranjivih građana u okviru postojećih pravaca razvoja.  Predsjednica  Nataša Basanić Čuš je novoimenovanom Vijeću  predstavila dosadašnji rad na zajednički definirani prioritetima i ishode rada za prethodno mandatno razdoblje. Novo Vijeće će u svom narednom radu nadopuniti postojeće prioritete nakon  međusobnog dogovora i to za razdoblje 2014.-2017. Prioriteti će biti definirani već na idućoj sjednici Vijeća za socijalnu prevenciju.

U privitku prilažemo prezentaciju s prikazom prioriteta i rada  Vijeća za socijalnu politiku u prethodnom razdoblju. Članovi Vijeća za socijalnu politiku u razdoblju 2013.-2017. su slijedeći:
1. Nataša Basanić Čuš, zamjenica gradonačelnika, Zdravi grad Poreč,
2. Vesna Kordić, pročelnica resornog odjela Grada Poreča,
3. Tihana Mikulčić, savjetnica resornog odjela Grada Poreča,
4. Ante Ivančić, ravnatelj -Istarski domovi zdravlja, Ispostava Poreč
5. Sandra Čakić Kuhar, Dom za starije i nemoćne osobe Poreč,
6. Sandra Milotti Ašpan, Zdravi grad Poreč,
7. Dragica Gruić, Prekršajni sud Poreč,
8. Ivana Buda Stranić, Centar za socijalnu skrb Poreč,
9. Fani Bugarin Šoljan, Centar za građanske inicijative Poreč,
10. Anđelka Prekalj, predstavnica udruge umirovljenika,
11. Vesna Petričević, sociologinja, Poreč    

Grad Poreč - Parenzo  

Dodatni materijali:
Prezentacija Vijeće za socijalnu politiku Grad Poreč - Parenzo