Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Na sjednici MO Vrvari odlučeno da službeni naziv mjesta bude Varvari

U siječnju je održana  4. sjednica MO Vrvari na kojoj se između ostalog raspravljao o imenu naselja Vrvari – Varvari. Vijeće Mjesnog odbora jednoglasno je usvojilo zaključak kako podržava mišljenje građana te je donesena odluka da službeni naziv mjesta bude Varvari. Sukladno tome, Mjesni će odbor pokrenuti proceduru izmjene naziva mjesta te će uputiti svoje mišljenje gradskoj Komisiji za utvrđivanje prijedloga imena ulica, trgova i naselja na području Grada Poreča- Parenzo.

Prisjetimo se kako se o toj temi raspravljalo na zboru građana, održanom sredinom studenog 2013. godine, a koji je za cilj imao definiranje volje građana o imenu naselja Vrvari, odnosno Varvari.

Na sjednici se također raspravljalo i o vandalizmu na tom području. Posebno je istaknut slučaj uništavanja sportskih rekvizita i igrala za djecu. Naime, u tom su naselju uništeni koševi, potrgane klupe i ormar sa strujom. U više je navrata uništavano i dječje igralište, posebice tobogan i ljuljačke. U više je navrata primijećeno i kako rasvjeta na igralištu gori tijekom čitave noći, više dana za redom. Vijeće je stoga donijelo zaključak da se Policijskoj postaji Poreč uputi zamolba da se pojača ophodnja po mjestu Varvari, a naročito kod polivalentnog igrališta gdje se skuplja mladež kako bi se spriječilo vandalsko djelovanje.

Raspravljalo se i o problemima javne rasvjete u naselju Veleniki koja se redovito gasi tijekom kišnih i vjetrovitih dana. Stoga su uputili zahtjev Upravnom odjelu za komunalni sustav da u dogovoru s HEP-om saniraju kablove, odnosno izvrše zamjenu starih kablova javne rasvjete.