Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Velika zainteresiranost za POS stanove - pos 01 Velika zainteresiranost za POS stanove - pos 02

Velika zainteresiranost za POS stanove

Sinoć je prepuna Velika vijećnica gradske uprave bila mjesto predstavljanja važnog projekta Grada Poreča. Riječ je Programu društveno poticane stanogradnje koja će se realizirati na lokaciji Gulići – Vranići. U suradnji s Agencijom za pravno posredovanje i promet nekretninama (APN) , Grad Poreč – Parenzo krenuo je u projekt izgradnje 30 stanova.

Na prezentaciji koju je održao predstavnik APN-a Krešimir Žunić bili su prisutni gradonačelnik Edi Štifanić i njegovi zamjenici Nadia Štifanić Dobrilović i Loris Peršurić. Na samom početku, gradonačelnik Štifanić pozdravio je sve prisutne, izrazivši zadovoljstvo što se pokazala velika zainteresiranost za POS stanove. Drago mi je što ste došli u ovako velikom broju, kazao je Štifanić, istaknuvši da je ovo treća po redu Poticana stanogradnja  koja je nastala kao rezultat osluškivanja potreba naših građana.
Nadalje, gradonačelnik je kazao da nakon što se provela anketa koja je pokazala da ima mnogo zainteresiranih za realizaciju ovog projekta, Grad Poreč je krenuo u realizaciju istog.

Uslijedila je prezentacija modela POS stanova koju je održao predstavnik APN-a Krešimir Žunić. Pravo na kupnju stana imaju građani – državljani Republike Hrvatske. Dodatno bodovi ostvaruju se ako osoba nema nekretninu ili ako je vlasnik neodgovarajućeg stana ili kuće, a bodove donose i godine prebivanja u Poreču. Lista prvenstva utvrđuje se na osnovi sljedećih 11 mjerila podnositelja zahtjeva: uvjeti stanovanja, stambeni status, vrijeme prebivanja na području Grada Poreča-Parenzo, broj članova obiteljskog domaćinstva, životna dob, stručna sprema, djeca predškolske dobi i djeca na školovanju, invaliditet ili tjelesno oštećenje podnositelja zahtjeva i/ili člana njegova obiteljskog domaćinstva, sudjelovanje u Domovinskom ratu, status hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata za podnositelja zahtjeva, status člana obitelji poginulog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja. Najveća predviđena cijena po kvadratnom metru iznosit će 8.400 kuna, a najmanja 6.000 kuna. Riječ je o stanovima od 44 do 92 kvadratnih metara. Nakon prezentacije uslijedila su pitanja prisutnih. J

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje radi utvrđivanja liste reda prvenstva potencijalnih kupaca otvoren je do 21. veljače 2014. godine. Sve informacije o Poticanoj stanogradnji možete dobiti u Gradu Poreču – Parenzo, Upravni odjel za imovinsko pravne odnose (Obala m.Tita 5/I), na broj telefona 451 099 ili na internetskim stranicama http://www.porec.hr/.