Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

U Poreču će se graditi POS stanovi

Budući da je Program društveno poticane stanogradnje trenutačno najpovoljniji način rješavanja stambenog pitanja, a s obzirom na provedenu anketu koja je pokazala da je 60 korisnika zainteresirano, Agencija za pravno posredovanje i promet nekretninama (APN) i Grad Poreč - Parenzo krenuli su u realizaciju projekta POS-a na lokaciji Gulići-Vranići.

Na navedenoj lokaciji planirana je izgradnja šest zgrada sa po pet stanova.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča – Parenzo održanoj 23. prosinca 2013. godine vijećnici su usvojili Odluku o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje. Odluka je objavljena u Službenom glasniku Grada Poreča – Parenzo broj 11/13, a Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kupnju stana biti će objavljen sutra, 23. siječnja 2014. godine.  

Pravo na kupnju stana imaju građani – državljani Republike Hrvatske. Dodatno bodovi ostvaruju se ako osoba nema nekretninu ili ako je vlasnik neodgovarajućeg stana ili kuće, a bodove donose i godine prebivanja u Poreču. Lista prvenstva utvrđuje se na osnovi sljedećih 11 mjerila podnositelja zahtjeva: uvjeti stanovanja, stambeni status, vrijeme prebivanja na području Grada Poreča-Parenzo, broj članova obiteljskog domaćinstva, životna dob, stručna sprema, djeca predškolske dobi i djeca na školovanju, invaliditet ili tjelesno oštećenje podnositelja zahtjeva i/ili člana njegova obiteljskog domaćinstva, sudjelovanje u Domovinskom ratu, status hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata za podnositelja zahtjeva, status člana obitelji poginulog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja. Najveća predviđena cijena po kvadratnom metru iznosit će 8.400 kuna, a najmanja 6.000 kuna. Riječ je o stanovima od 44 do 92 kvadratnih metara.  

Gradonačelnik Edi Štifanić izrazio je zadovoljstvo što je još jedan važan projekt pred realizacijom. POS je, naime, pokrenut u cilju da se građanima omogući rješavanje stambenog pitanja po povoljnijim uvjetima od tržišnih, a pored toga ulaže se u komunalnu infrastrukturu i urbaniziranje Poreča.

Donosimo Vam
- Odluku o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Poreča - Parenzo objavljenu u Službenom glasniku Grada Poreča - Parenzo broj 11/13