Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Počelo je 47. izdanje teniskog turnira Istarska rivijera

Počelo je 47. izdanje teniskog turnira Istarska rivijera

Počelo je 47. izdanje teniskog turnira Istarska rivijera Počelo je 47. izdanje teniskog turnira Istarska rivijera
Na teniskim terenima Pical danas je obilježen početak najnovijeg izdanja teniskog turnira Istarska rivijera. Prekvalifikacije za 47. po redu turnir Istarska rivijera počele su još 8. ožujka, a danas počinje glavni dio turnira koji traje do 17. ožujka. Neformalnom druženju povodom otvorenja pristustvovali su organizatori, predstavnici najveće hrvatske turističke kompanije Valamar Riviere, tenisač i direktor turnira Branimir Horvat, gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo, Loris Peršurić, direktor TZ Poreč Nenad Velenik te natjecatelji i mediji.

 

Inače, turnir Istarska rivijera igra se u tri grada: Poreču, Rovinju i Opatiji i jedan je od najstarijih međunarodnih teniskih turnira u Hrvatskoj. Taj se muški teniski turnir svake godine održava u gradovima zapadne i istočne istarske obale, a ovogodišnji su domaćini Rovinj, Poreč i Opatija. Turnir na kojem sudjeluju tenisači iz cijelog svijeta ima bogati nagradni fond, on ove godine iznosi 15.000,00 USD po turniru, te se boduje za svjetsku ITF rang listu.

 

- Poreč već dugi niz godina prepoznat je kao i grad sporta, ima vrhunsku infrastrukturu – osam sportskih dvorana, trideset polivalentnih igrališta, teniskih terena u izobilju, zaista ima infrastrukturu potrebnu za organiziranje raznih manifestacija. Tako smo u Poreču organizirali puno toga, početkom godinu u našem je gradu je na pripremama bila i rukometna reprezentacija, ali bili smo domaćini i brojnim drugim sportskim događanjima. Manifestacija kao Istarska rivijera me posebno veseli jer i nakon 47 godina postoji veliki interes i puno mladih nada dolazi i ovdje u Poreč i to je naša najbolja reklama, rekao je gradonačelnik Peršurić čestitavši organizatorima.

 

Poreč je domaćin turnira od samih početaka, a Valamar Riviera već godinama ponosni organizator.

 

-U sklopu programa Volimo sport, jednog od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja, Valamar Riviera izravno organizira i sponzorski podržava brojne sportske manifestacije, a među njima i ovaj najdugovječniji međunarodni teniski turnir u Hrvatskoj. Istarska rivijera postala je prava institucija među sportskim događanjima u regiji“, istaknuo je Karlo Paliska, direktor hotela Pical.

 

Ponosni su i organizatori koji već 47. godinu u Istru dovode vrsne tenisače iz cijelog svijeta. Ovaj turnir je prilika tenisačima da igraju u jakoj konkurenciji i osvoje ITF bodove, a gledateljima da uživaju u vrhunskom tenisu. Na Istarskoj rivijeri karijeru su započeli velikani poput Gorana Ivaniševića, Borisa Beckera, Thomasa Mustera, Gorana Prpića i mnogih drugih“, dodao je Branimir Horvat, direktor turnira.

 

Nakon Poreča turnir Istarska rivijera seli u Rovinj.