Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Iza većine uspješnih porečkih institucija stoje upravo žene

Iza većine uspješnih porečkih institucija stoje upravo žene Iza većine uspješnih porečkih institucija stoje upravo žene
Poreč, kao malo koji grad, na čelu gotovo svih gradskih ustanova i poduzeća ima žene. Upravo zato, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je, ususret sutrašnjem Danu žena, održao prijem za ravnateljice i direktorice svih gradskih ustanova i poduzeća.

- Slobodno mogu reći da žene vode Poreč, jer na čelu 13 od 16 ustanova su upravo žene, pola gradskih upravnih odjela vode žene, a tu su i moje dvije zamjenice. Neke od vas su na ovim pozicijama dugi niz godina i već ste postale sinonimom za ustanove koje vodite, dok su neke od vas u samom početku i tek stvarate svoje priče i projekte. Ipak, ono što vam je svima zajedničko je da radite za jedno zajedničko dobro, da ste odlične i pouzdane suradnice, da ste odgovorne u svojem poslu, rekao je gradonačelnik na prijemu na kojem su se okupile zamjenice gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović i Sanja Oplanić, pročelnice Vesna Kordić i Nataša Simonelli, ravnateljica OŠ Poreč Nadija Kos, Umjetničke škole Sanjica Sara Radetić, TOŠ Bernardo Parentin Ester Zarli, Doma za starije i nemoćne Tihana Mikulčić, Zdravog grada Poreč Nataša Basanić Čuš, Gradske knjižnice Irides Zović, Pučkog otvorenog učilišta Snježana Radetić, direktorica poduzeća Parentium Gordana Lalić i poduzeća Stan Nadija Mendica. Uz njih, tu su i ravnateljice OŠ Finida Suzana Poropat Božac, DV Radost Divna Radola, DV Paperino Nataša Musizza, Zavičajnog muzeja Poreštine Elena Uljančić te gradska pročelnica Morena Mičetić Fabić, koje su bile službeno odsutne.

Prisutne su zahvalile na prijemu i znaku pažnje, iako je komunikacija praktično svakodnevna, a suradnja vrlo dobra. Naglasile su važnost podrške koju ostvaruju u radu s gradskom upravom i gradonačelnikom, pogotovo u izazovnijim situacijama i projektima koji kreću iz ničega i stvaraju nešto novo za grad. Pročelnica za društvene djelatnosti Vesna Kordić, koja u svakodnevnom poslu i najviše komunicira sa svim ustanovama, izrazila je zadovoljstvo što u svom poslu najviše surađuje sa ženama, ocijenivši kako su one pouzdane, organizirane, odlučne te da probleme brzo rješavaju što ih čini odličnim vođama.

Nataša Basanić Čuš istaknula je posebnost Poreča, kao grada koji u dijelu brige o zdravlju i socijalnom standardu realizira projekte koje nitko drugi u zemlji ne radi. S njom se složila i Gordana Lalić, napomenuvši kako i brojne nagrade koje Poreč dobiva svake godine govore u prilog tome da se radi o gradu koji živi ispred svog vremena, ali i ljudima koji planski i zajednički rade na stvaranju takvoga grada.

Nadija Kos naglasila je da ulaganje u školstvo isto Poreč čini drugačijim od drugih i da zajedno sa svojim kolegicama ravnateljicama može potvrditi kako u gradu prepoznaju partnera koji za njihove potrebe, probleme i zahtjeve ima veliku dozu razumijevanja.

- Vjerujem ćemo skupa raditi na tome da Porečankama i Porečanima omogućimo da u svom gradu pronađu sve ono što im je potrebno kako bi živjeli kvalitetan i ispunjen život – od zdravlja i brige o najmlađima, do kulture, ekologije i brige o najstarijima. Vi pokrivate upravo one, posebno osjetljive resore. Kako i izreka kaže – žene su stvarni kreatori društva. Hvala vam što kreirate Poreč kao grad s najboljom kvalitetom života u zemlji., zaključio je gradonačelnik na kraju prijema.

IN ITALIANO...