Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

ZAVRŠEN „LJETNI KAMP“

U subotu 3. kolovoza 2013. godine  uspješno je završila s radom posljednja ovogodišnja smjena „Ljetnog kampa“ na Gradskom kupalištu.

Kroz sve tri smjene 200-tinjak djece u dvotjednom programu usvojilo je ili učvrstilo svoje dosadašnje plivačke, ronilačke, skakačke i ostale vještine vezane uz more. Mnogi su otkrili da imaju talenta i za penjanje, plesanje, pjevanje, slikanje, recitiranje, a naučili su i kako se orijentirati u šumi, kao i osnove prve pomoći u slučaju nezgode. Za „školu plivanja“, odnosno obuku neplivača bilo je upisano 53 djece, proplivalo ih je 32, dok je 21 dijete proplivalo s pomagalom. 

U već tradicionalnom prigodnom programu, koji se odvija na kraju svake smjene, mali su polaznici pokazali svojim roditeljima, braći, sestrama, nonama i nonićima i ostalim gostima, svoje nove vještine, koje su naučili i usvojili u „Ljetnom kampu“. Pjevalo se, plesalo, recitiralo i sviralo, a pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu  Grada Poreča-Parenzo Vesna Kordić  obećala je da će Grad Poreč–Parenzo i iduće godine poduprijeti organizaciju „Ljetnog kampa“.

Grad Poreč-Parenzo sufinancirao je i ove godine provođenje programa „Ljetni kamp“ s ciljem da omogući sudjelovati u ovom programu što većem broju djece predškolskog i osnovno školskog uzrasta, sa svrhom da kvalitetno i pod stručnim nadzorom provedu slobodno vrijeme za vrijeme ljetnih školskih praznika, te da se njihovim roditeljima novčano pomogne u podmirivanju troškova boravka djece sufinanciranjem dijela ekonomske cijene.