Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Žive jaslice na Trgu Matije Gupca i Maraforu u nedjelju, u subotu ujutro besplatna podjela slastica u sklopu Slatkog jutra

Žive jaslice na Trgu Matije Gupca i Maraforu u nedjelju, u subotu ujutro besplatna podjela slastica u sklopu Slatkog jutra

Žive jaslice na Trgu Matije Gupca i Maraforu u nedjelju, u subotu ujutro besplatna podjela slastica u sklopu Slatkog jutra Žive jaslice na Trgu Matije Gupca i Maraforu u nedjelju, u subotu ujutro besplatna podjela slastica u sklopu Slatkog jutra Žive jaslice na Trgu Matije Gupca i Maraforu u nedjelju, u subotu ujutro besplatna podjela slastica u sklopu Slatkog jutra Žive jaslice na Trgu Matije Gupca i Maraforu u nedjelju, u subotu ujutro besplatna podjela slastica u sklopu Slatkog jutra Žive jaslice na Trgu Matije Gupca i Maraforu u nedjelju, u subotu ujutro besplatna podjela slastica u sklopu Slatkog jutra
Najveće žive jaslice u Hrvatskoj, one iz Sv. Lovreča, i ove godine gostuju na Adventu Poreč i to u nedjelju, 16. prosinca od 17 do 20 sati. Nakon iznimnog interesa prošle godine, organizatori su odlučili ovogodišnje žive jaslice proširiti i na Trg Marafor u neposrednoj blizini Trga Matije Gupca, pa će svi posjetitelji moći uživati u prigodno uređenoj štalici na paviljonu u kojoj će biti smješteno ukazanje betlehemske obitelji, tri kralja i anđela, dok će na Trgu Marafor biti smješteni brojni zanati poput pekarica, stolara, kovača i ostalih.

Prije dolaska živih jaslica na Trg Matije Gupca i Trg Marafor, na glavnom gradskom trgu održat će se paljenje i treće adventske svijeće, s popratnom kratkom svečanošću.

Dan ranije, 15. prosinca s početkom u 10 sati na Trgu Matije Gupca održat će se Slatko jutro, manifestacija koju Advent Poreč organizira s TUŠ Antona Štifanića, a tokom koje se dijele besplatne fritule, biskviti i različito suho voće uronjeno u čokoladu. Za glazbeni dio programa i ove će subote biti zaduženi Porečki delfini, a svoju će ponudu predstaviti i Srednja škola Mate Balote Poreč. Naime, profesori i ostali zaposlenici donirali su brojne naslove iz privatnih kolekcija školskoj knjižnici, a želja je da se dobrovoljnim prilozima posjetitelja Adventa, za neke od doniranih naslova, obnovi školski knjižnični fond, stoga vas pozivamo da „kupnjom“ knjige podržite obnovu knjižničnog fonda.

U subotu navečer očekuje nas koncert Funbox banda, s početkom u 20 sati.

Advent Poreč i ovog vikenda za najmlađe donosi dvije kazališne predstave. „Povratak u zemlju kolača“ udruge Birikina održat će se na Trgu Matije Gupca u subotu, 15. prosinca u 18 sati, dok će kazališna dvorana Pučkog otvorenog učilišta u nedjelju, 16. prosinca u 17 sati ugostiti predstavu „Kako je Potjeh tražio istinu“ Kazališta Hotel Bulić, gdje će se kroz uzbudljivo glazbeno-dramsko putovanje saznati što je Potjehova istina i je li vrijedna svih žrtava koje traži i nameće.  

Kako bi u svakom trenutku mogli pratiti atmosferu na Trgu Matije Gupca, postavljene su kamere - KLIZALIŠTE i PARK.

Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč-Parenzo, a partneri su Plava Laguna i Valamar Riviera. Suorganizatori su TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com/ ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec   

IN ITALIANO...