Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Poreč: u uređenje i opremanje dječjih igrališta u 2018. uloženo blizu 300 tisuća kuna

Poreč: u uređenje i opremanje dječjih igrališta u 2018. uloženo blizu 300 tisuća kuna

Poreč: u uređenje i opremanje dječjih igrališta u 2018. uloženo blizu 300 tisuća kuna Poreč: u uređenje i opremanje dječjih igrališta u 2018. uloženo blizu 300 tisuća kuna Poreč: u uređenje i opremanje dječjih igrališta u 2018. uloženo blizu 300 tisuća kuna Poreč: u uređenje i opremanje dječjih igrališta u 2018. uloženo blizu 300 tisuća kuna
U dogovoru s mjesnim odborima i mještanima, Grad Poreč-Parenzo tijekom cijele godine ulagao je u opremu i osiguranje dječjih igrališta u na području grada i prigradskih naselja. Na nekim lokacijama dodani su novi sadržaji uz već postojeća igrala, a na nekim lokacijama su uklonjena stara i dotrajala igrala, te zamijenjena novima.

Među posljednjim investicijama je ona na igralištu u naselju Poreč-jug gdje su stara i dotrajala igrala zamijenjena novima – kućicom s toboganom i rampom za penjanje, dvosjednom ljuljačkom i klackalica, a slijedi i postavljanje zaštitne gumene podloge.

Nešto ranije uređeno je dječje igralište u Mihelićima gdje su uz postojeća igrala postavljena klackalica, a postojeća kućica s toboganom je premještena na način da s novim igralom čini bolju, funkcionalnu cjelinu.

U Novoj Vasi stavljena su nova igrala - kućica s toboganom i rampom za penjanje, jedna zasebna penjalica, te zaštitna gumena podloga i dvije nove klupe. Puno opreme dobilo je i igralište u susjednim Brčićima, gdje je postavljena kućica s toboganom i penjalicom, ljuljačka, klackalica, zaštitna gumena podloga i dvije klupe.

U Musaležu uz postojeća, postavljena su dva nova igrala – tobogan za manji uzrast i klatilica na opruzi, a u Ladrovićima su uz postojeća igrala postavljena još jedna dvosjedna ljuljačka, te je uz igralište postavljena ograda.

Ograde za zaštitu igrališta postavljenje su i uz dječja igrališta u Gulićima i Stanciji Vergotini, čime je mališanima onemogućeno izravno pretrčavanje ili istrčavanje s igrališta na cestu. Time je igra i za njih, ali i za roditelje bezbrižnija.

Grad Poreč – Parenzo je za postavljanje igrala, podloge, klupe i zaštitne ograde u ovoj godini utrošio ukupno blizu 300 tisuća kuna. Uređenja i dodatna opremanja više od stotinu dječjih i polivalentnih igrališta na području Poreča i okolice nastavit će se i tijekom iduće godine, kako bi svoj djeci bila omogućena sigurna i bezbrižna igra.