Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Obilježen 'Školski medni dan' u porečkim osnovnim školama

Obilježen 'Školski medni dan' u porečkim osnovnim školama

Obilježen 'Školski medni dan' u porečkim osnovnim školama Obilježen 'Školski medni dan' u porečkim osnovnim školama Obilježen 'Školski medni dan' u porečkim osnovnim školama Obilježen 'Školski medni dan' u porečkim osnovnim školama Obilježen 'Školski medni dan' u porečkim osnovnim školama
Grad Poreč-Parenzo se 7. prosinca 2018. godine, na dan Sv. Ambrozija – zaštitnika pčela i pčelara, uključio u akciju Ministarstva poljoprivrede u obilježavanju Školskog mednog dana. Tim povodom, zamjenica gradonačelnika Sanja Oplanić, uručila je med i edukativnu slikovnicu za 165 učenika prvih razreda u Osnovnoj školi Poreč, Osnovnoj školi Finida, njihovim područnim školama Žbandaj i Nova Vas,te Talijanskoj osnovnoj školi „Bernardo Parentin“.  

    Mjerom Školski medni dan financirala se nabava meda zapakiranog sukladno posebnim pravilima Hrvatskog pčelarskog saveza u ''nacionalnu staklenku za med'' volumena 370 mL za raspodjelu učenicima prvih razreda osnovnih škola. Programom Školskog mednog dana i promocijom hrvatskih pčelinjaka, provela se edukacija djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu, te se osigurala pomoć u stvaranju boljih uvjeta za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu i doprinos zaštiti okoliša preferiranjem kratkih lanaca opskrbe.  

    Med prihvatljiv za raspodjelu učenicima u okviru ove mjere je gotov proizvod: proizveden u objektima za primarnu proizvodnju pčelinjih proizvoda upisanim u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla koji vodi Ministarstvo poljoprivrede, zapakiran u nacionalnu staklenku za med, nosi oznaku proizvođača i nosi zaštićenu oznaku Med hrvatskih pčelinjaka (nositelj zaštite je Hrvatska poljoprivredna agencija).