Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Djeca upalila prvu adventsku svijeću u Poreču

Djeca upalila prvu adventsku svijeću u Poreču

Djeca upalila prvu adventsku svijeću u Poreču Djeca upalila prvu adventsku svijeću u Poreču Djeca upalila prvu adventsku svijeću u Poreču
Kratkom svečanošću u predvečerje prve adventske nedjelje, upaljena je prva adventska svijeća na porečkom Trgu slobode. Poreč, u organizaciji Adventa Poreč i porečke župe, po prvi put na ovakav način obilježava adventske nedjelje, a događaj je na Trgu okupio brojne sugrađane. Osim blagoslova vijenca i kratke molitve, koju je predvodio porečki župnik vlč. Milan Zgrablić, tijekom svečanosti nastupio je i crkveni zbor Milost, a čast da upale prvu adventsku svijeću pripala je okupljenoj djeci.

    Poreč će i iduće tri adventske nedjelje obilježiti na sličan način, dok će svoje treće izdanje Adventa Poreč predstaviti prigodnim paljenjem lampica na Trgu Matije Gupca u četvrtak, 6. prosinca u 16.30 sati.

    Advent ostaje otvoren sve do 6. siječnja, a pritom će posjetitelji moći uživati u besplatnom klizalištu za sve, obogaćenoj gastro ponudi u prigodno uređenim adventskim kućicama, tridesetak koncerata, predstavama za djecu i čak četiri dočeka Nove godine.

    Partneri Adventa Poreč su Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići, te brojni drugi.  

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com/

ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec